WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

The carblover’s diet


9 Ιανουαρίου 2013

7881368067377070_Xt2JDFXO_c.jpg

Οι υδατάνθρακες μπορούν τελικά να είναι φίλοι σας;

Για εσάς που ζωή χωρίς spaghetti, ψωμί, pizza και πατάτα δεν υφίσταται υπάρχει πλέον μια δίαιτα που δεν σας στερεί πια τους πολυαγαπημένους υδατάνθρακες σας και σας υπόσχεται ότι οι παραπάνω τροφές μπορούν να σας αδυνατίσουν. Γνωρίστε την παρακάτω καλύτερα.

Το βιβλίο The Carblover diet είναι δημιούργημα δύο συντακτών του αμερικάνικου περιοδικού Health, της Ellen Kunes και του Food Editor Frances Largeman, το οποίο πλέον έχει γίνει bestseller των New York Times. Όπως ισχυρίζονται λοιπόν οι συγγραφείς, έρευνες του κέντρου επιστημών υγείας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο αλλά και μιας ομάδας διεθνών ερευνητών ανακάλυψαν πως τρώγοντας τους σωστούς υδατάνθρακες αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να μείνει κάποιος αδύνατος. Καταρρίπτοντας έτσι τον μύθο περί επικίνδυνων για την σιλουέτα μας υδατανθράκων που ίσχυε εδώ και 25 χρόνια. Παράλληλα με τα παραπάνω στο επίσημο site της δίαιτας υπάρχουν και οι μαρτυρίες γυναικών που την δοκίμασαν και είδαν το σώμα τους να αλλάζει δραματικά.

Η φιλοσοφία πίσω από την δίαιτα: Ξεχάστε τις στερήσεις και την αποκλειστική διατροφή με πρωτεΐνη. Η The Carblover diet επικεντρώνεται σε αυτό που λέει το όνομα της, στους υδατάνθρακες και πιο συγκεκριμένα σε τροφές με το λεγόμενο Resistant starch (ανθεκτικό άμυλο). Ιδιότητα του να μην απορροφάται μέσα από την κυκλοφορία του αίματος στο μικρό έντερο όπως οι άλλες τροφές αλλά να δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση στο σώμα συρρικνώνοντας κυριολεκτικά τα λιπώδη κύτταρα –ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, αυξάνοντας τις καύσεις και την μυϊκή μάζα, ελέγχοντας τις λιγούρες και δημιουργώντας την αίσθηση της πληρότητας.

Οι τροφές κλειδιά:

Να μερικές πηγές ανθεκτικού αμύλου.

  • Οι πράσινες μπανάνες είναι ένα από τα πλέον βασικά συστατικά που θα δείτε να κυριαρχεί στις περισσότερες συνταγές.
  • Η βρώμη
  • Όσπρια όπως οι φακές, τα ρεβύθια και οι γίγαντες
  • Η πατάτα
  • Το γιαούρτι και το πράσινο τσάι συνδυασμένο με εσπεριδοειδή

Στόχος: Να λαμβάνετε 1γραμ. σε κάθε γεύμα από τις ανθεκτικές αμυλούχες τροφές με κατώτερο όριο τα 10γραμ. ημερησίως. Π.χ πρέπει αυτές οι τροφές στα κυρίως γεύματα σας να αποτελούν το ¼ του πιάτου και τα υπόλοιπα να είναι άπαχο κρέας, λαχανικά, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών και φρούτα.

Το πρόγραμμα: Η διατροφή που προτείνει το βιβλίο -και έχει διαμορφωθεί από 2 τοπ διατροφολόγους -ξεκινά με ένα 7ήμερο πρόγραμμα το λεγόμενο CarbLover’s Kickstart Plan, όπου απαγορεύονται τα γλυκά, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά. Συνεχίζει με ένα πρόγραμμα 21 ημερών, το CarbLover’s Immersion Plan, όπου οι επιλογές των γευμάτων είναι περισσότερες ενώ επιτρέπεται και ένα επιδόρπιο και ολοκληρώνεται με ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης που λέγεται Becoming a Carblover for Life. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές, μικρές γλυκές επιβραβεύσεις που επιτρέπονται αλλά και πολλά διατροφικά tips.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.