WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το πρωί;


10 Φεβρουαρίου 2013

Πόσες φορές έχετε νιώσει ότι κάνετε υπεράνθρωπες προσπάθειες να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας;

Αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας και έχετε ανάγκη να κοιμηθείτε ακόμα μία ώρα τουλάχιστον. Ξυπνάτε και υποφέρετε από πονοκέφαλο και αισθάνεστε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ότι θέλετε να επιστρέψετε στο κρεβάτι σας.

  • Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι όντως δεν έχετε κοιμηθεί αρκετές ώρες. Ο οργανισμός σας χρειάζεται τουλάχιστον εφτά συνεχόμενες ώρες ύπνου το βράδυ. Όταν κοιμάστε λιγότερο είναι φυσικό να νυστάζετε.
  • Μη δουλεύετε έως αργά ακόμα και αν η δουλεία σας το απαιτεί. Σας αγχώνει και σας δημιουργεί υπερένταση. Προσπαθήστε να πηγαίνετε στο κρεβάτι σας με το κεφάλι σας ήσυχο. Μη μεταφέρετε τα προβλήματα της καθημερινότητάς σας ακόμη και στον ύπνο σας. Αποβάλλεται οτιδήποτε σας στεναχώρησε ή σας άγχωσε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μιλώντας γι αυτό με δικούς σας ανθρώπους πριν πάτε στο κρεβάτι σας.
  • Προσέξτε την ώρα που ρυθμίζετε το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει. Είναι λάθος να βάζετε το ξυπνητήρι σας να χτυπάει νωρίς, εσείς να το κλείνετε και εκείνο να χτυπάει κάθε δέκα λεπτά με αποτέλεσμα να σηκώνεστε μετά από μισή ώρα. Αυτός ο δεκάλεπτος ύπνος δεν είναι ποιοτικός, είναι προτιμότερο να βάζετε το ξυπνητήρι να χτυπάει αργότερα μία φορά και να σηκώνεστε.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη λίγες ώρες πριν κοιμηθείτε, καθώς θα σας δυσκολέψουν αρκετά στον ύπνο σας.
  • Τέλος αφήστε το φως της ημέρας να μπει στο δωμάτιο σας. Μην κλείνετε τα παράθυρά σας και δημιουργείτε σκοτάδι στο δωμάτιό σας. Πρέπει όταν ξημερώνει να μπαίνει φως στο δωμάτιό σας, έτσι το σώμα σας συνειδητοποιεί ότι είναι ώρα να ξυπνήσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.