WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μειώστε το αλάτι από τη διατροφή σας


21 Απριλίου 2013

Γνωστό και ως “νάτριο”.

Ο κύριος παράγοντας της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών προβλημάτων είναι το αλάτι. Μία από τις αιτίες θανάτου από εγκεφαλικό ή έμφραγμα, είναι και το αλάτι. Σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η μέση πρόσληψη αλατιού των Ελλήνων ξεπερνάει τα 10 γραμμάρια την ημέρα. Η συγκεκριμένη ποσότητα θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή για τους ασθενείς αλλά και για τους υγιείς ανθρώπους.

Μερικοί τρόποι για να το ελαττώσετε από τη διατροφή σας είναι οι εξής:

  • Αφαιρέστε το από το τραπέζι σας. Κρατήστε το στο ντουλάπι των μπαχαρικών σας.
  • Βράστε ρύζι, ζυμαρικά και όσπρια χωρίς αλάτι.
  • Αντικαταστήστε το με λεμόνι.
  • Ξεπλένετε τα φαγητά κονσέρβας.
  • Περιορίστε την ποσότητα του στο ¼.
  • Προτιμήστε άλλα μπαχαρικά και μυρωδικά.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.