Γνωστό και ως “νάτριο”.
Ο κύριος παράγοντας της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών προβλημάτων είναι το αλάτι. Μία από τις αιτίες θανάτου από εγκεφαλικό ή έμφραγμα, είναι και το αλάτι. Σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η μέση πρόσληψη αλατιού των Ελλήνων ξεπερνάει τα 10 γραμμάρια την ημέρα. Η συγκεκριμένη ποσότητα θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή για τους ασθενείς αλλά και για τους υγιείς ανθρώπους.
Μερικοί τρόποι για να το ελαττώσετε από τη διατροφή σας είναι οι εξής:
- Αφαιρέστε το από το τραπέζι σας. Κρατήστε το στο ντουλάπι των μπαχαρικών σας.
- Βράστε ρύζι, ζυμαρικά και όσπρια χωρίς αλάτι.
- Αντικαταστήστε το με λεμόνι.
- Ξεπλένετε τα φαγητά κονσέρβας.
- Περιορίστε την ποσότητα του στο ¼.
- Προτιμήστε άλλα μπαχαρικά και μυρωδικά.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.