WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει το στρες


3 Ιουλίου 2013

Μία μικρή μελέτη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ή έλλειψη ύπνου επιδρά αρνητικά στον οργανισμό.

Καθημερινά ο άνθρωπος πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες. Ο ύπνος πρέπει να γίνεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες έτσι ώστε να ξεκουράζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Μερικές συνήθειες που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι επιδρούν αρνητικά στον οργανισμό τους. Συγκεκριμένα μία μικρή μελέτη απέδειξε ότι ανεβάζει τα επίπεδα άγχους.

Το κουμπί της αναμονής στο ξυπνητήρι: Είναι μία από τις πιο κακές συνήθειες που κάνουν σχεδόν όλοι. Πολλοί μάλιστα βάζουν το ξυπνητήρι τους νωρίτερα επίτηδες ενώ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουν εκείνη την ώρα. Αυτός ο δεκάλεπτος ύπνος επιβαρύνει περισσότερο τον εαυτό σας και στην πραγματικότητα τον κουράζει. Επίσης όλα μετά γίνονται βιαστικά για να είναι on time.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες ύπνου: Το καλύτερο είναι να υπάρχει μία ρουτίνα τις 4 από τις 7 μέρες της εβδομάδας τουλάχιστον. Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός σας ξεκουράζεται περισσότερο και χαλαρώνει.

Πολλοί δεν έχουν ως προτεραιότητά τους τον ύπνο: Όπως πρέπει να πίνουμε νερό, να καταναλώνουμε 3 κυρίως γεύματα την ημέρα, να τρώμε ενδιάμεσα snack το ίδιο ισχύει και με τον ύπνο. Το ανθρώπινο σώμα πρέπει να ξεκουράζεται τουλάχιστον για 8 ώρες την ημέρα. Είναι μέρος της υγιεινής ζωής. Κατά τη διάρκεια του σωστού ύπνου χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα και λειτουργεί καλύτερα ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.