WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί να επιλέξετε τη μεσογειακή διατροφή;


6 Σεπτεμβρίου 2013

Μάθετε μερικά πλεονεκτήματά της.

Ακολουθώντας μια μεσογειακή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει πολύτιμα προϊόντα όπως το ελαιόλαδο και τα ψάρια, βελτιώνετε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας και μειώνετε τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα ανασκόπηση κάποιων ερευνών.

Η ανασκόπηση, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Epidemiology, περιλαμβάνει 12 μελέτες, εννέα από τις οποίες έδειξαν ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης της μεσογειακής διατροφής και της νόσου του Alzheimer. Τα αποτελέσματα έδειξαν βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και χαμηλότερο ποσοστό γνωστικής εξασθένησης. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει σε οριστικές συσχετίσεις μεταξύ της μεσογειακής διατροφής και τον μειωμένο κίνδυνο της ήπιας γνωστικής εξασθένησης.

 Η Μεσογειακή κουζίνα όμως είναι τόσο νόστιμη, θρεπτική και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της γήρανσης του εγκεφάλου, μειώνοντας τον κίνδυνο της άνοιας. 

 Κάποιες άλλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συγκεκριμένη διατροφή μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη. Όσοι πάσχουν μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και επιπλέον μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.