WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφή και ύπνος τα μυστικά της καλής μνήμης


5 Νοεμβρίου 2013

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που παραπονιούνται ότι έχουν απώλειες μνήμης.

Τρώτε περισσότερο ψάρι και όσπρια. Κάνοντας μερικές απλές βελτιώσεις στη διατροφή σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βελτιώσετε τη μνήμη. Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας τα ψάρια και τα όσπρια. Τα υγιή λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο γαύρος είναι ιδανικά.

Να κοιμάστε περισσότερο.  Η έλλειψη επαρκούς ύπνου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τις αναμνήσεις και άλλες σημαντικές ψυχικές λειτουργίες. Στην πραγματικότητα, όταν ένα βράδυ δεν κοιμάστε καλά χρειάζεστε τρία βράδια για να αναπληρώσετε τον ύπνο σας. Επιπλέον κάθε φορά πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το δωμάτιό σας είναι δροσερό , σκοτεινό και χωρίς ενοχλητικούς ήχους της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για μια εβδομάδα και μην εκπλαγείτε εάν αισθάνεστε ότι ξαναγεννιέστε. Κοιμηθείτε καλά και θα δείτε ότι η μνήμη σας θα αποκατασταθεί αβίαστα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.