WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί να προσέχετε την διατροφή των παιδιών σας;


29 Ιουλίου 2014

Γνωρίζετε ότι διάφορες ασθένειες των μικρών παιδιών οφείλονται στην κακή διατροφή;

Υπάρχουν πολλές ιστορίες γονιών, οι οποίες αναφέρονται σε τραγικά λάθη που έκαναν οι ίδιοι και είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργούν χρόνιες παθήσεις στα παιδιά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το "παράπονο" των γονιών, ότι τα παιδιά τους δεν τρώνε ή όταν δεν υπολογίζουν τις ενοχλήσεις που αισθάνονται τα παιδιά τους, στο στομάχι τους ή και σε κάποιο άλλο μέρος του σώματός τους. Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό μικρών παιδιών, δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ, γιατί πονάει το στομάχι τους!

Όταν τα μικρά παιδιά, αρνιούνται να φάνε το σπιτικό φαγητό, καταναλώνουν με το ζόρι δύο με τρεις μπουκιές και συνεχίζουν το γεύμα τους με junk food και γλυκίσματα είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίσουν κάποιο θέμα υγείας αργότερα. Οι γονείς απευθύνονται σε ειδικούς γιατρούς, ακόμα και σε ψυχολόγους για να βρουν μία λύση, σχετικά με την διατροφή των παιδιών τους. Τις περισσότερες φορές όμως είναι σχεδόν αδύνατον να πάρουν μία απάντηση,η οποία θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν την διατροφή τους και να τους μάθουν να ακολουθούν ένα υγιεινό και σωστό πλάνο διατροφής!

Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η  επίμονη άρνηση των παιδιών να καταναλώσουν το σπιτικό γεύμα τους οφείλεται σε πιθανές ενοχλήσεις που έχουν αισθανθεί παλαιότερα από κάτι που έχουν φάει από την μητέρα τους. Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών για παράδειγμα έχει δυσανεξία στην  γλουτένη. Οι ειδικοί λένε ότι η τάση να αποφεύγεται η γλουτένη δεν είναι  "νέα μόδα". Απλά τα τελευταία χρόνια γίνονται ειδικές επεξεργασίες στα γαλακτοκομικά προϊόντα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποκτά δυσανεξία στην γλουτένη!

Οι γονείς έχουν την συνήθεια να δελεάζουν τα παιδιά τους με γλυκίσματα και junk food. Είναι σπάνιο ένας γονιός να μάθει το παιδί του από μικρή ηλικία να τρεφεται σωστά. Για παράδειγμα κανείς δεν θα προτείνει μαύρη σοκολάτα. Όλοι θα προτιμήσουν την σοκολάτα γάλακτος, η οποία περιέχει ζάχαρη και είναι ανθιυγιεινή. Οι ειδικοί λοιπόν απαιτούν από τους γονείς να αλλάξουν συνήθειες και να λάβουν στα σοβαρά, την διατροφή των παιδιών τους. Είναι ένας λόγος να τα προστατέψουν από την παχυσαρκία αλλά και άλλες χρόνιες παθήσεις, οι οποίες προέρχονται από το στομάχι!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.