WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να τρώτε περισσότερο και να ζυγίζετε λιγότερο


3 Οκτωβρίου 2014

Αν έχετε βαρεθεί να ακούτε να σας συμβουλεύουν να τρώτε λιγότερο, τότε υπάρχουν νέα που θα αγαπήσετε. Με την επιλογή  τροφίμων που εκ φύσεως είναι χαμηλότερα σε θερμίδες, αλλά μεγαλύτερα σε όγκο, μπορείτε να φάτε πολύ περισσότερο φαγητό, χωρίς να ανησυχείτε, για το τι θα γίνει με τη σιλουέτα σας. Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Συμβουλή # 1. Προσθέστε υγρά: Προσθέστε ζωμό ή νερό στο γεύμα σας για σχεδόν μηδενικές θερμίδες. Σκεφτείτε ότι εάν φτιάξετε μια φασολάδα, μπορείτε να βάλετε περισσότερο ζωμό και να χορτάσετε, χωρίς να πάρετε επιπλέον θερμίδες.

Συμβουλή # 2. Αυξήστε τα λαχανικά: Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάτι που μειώνει αυτόματα την πυκνότητα των θερμίδων στα τρόφιμα. Επίσης, σας κρατάνε χορτάτους για ώρες, διότι το σώμα σας τα χωνεύει αργά. Την επόμενη φορά φτιάξτε ρύζι με λαχανικά, αντί για σκέτο, και θα έχετε χορτάσει με λιγότερες θερμίδες.

Συμβουλή # 4. Σερβίρετε σαλάτα: Απλά προσθέτοντας μια μερίδα σαλάτα με το γεύμα σας, μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε 11 τοις εκατό λιγότερες θερμίδες. Εάν θα πρέπει να φάτε μια σαλάτα για κύριο γεύμα, τότε προσθέστε άπαχη πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο χωρίς πέτσα, ψητό σολομό ή γαρίδες, για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε περισσότερο χορτάτοι.

Συμβουλή # 5. Κόβετε το λίπος: Εάν αφαιρέσετε το λίπος, κυρίως το κορεσμένο, θα έχετε μειώσει απίστευτα πολύ τις θερμίδες. Κρατήστε το λίπος υπό έλεγχο, επιλέγοντας τροφές με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως άπαχο βοδινό κρέας, πουλερικά χωρίς πέτσα και άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, και κόψτε το ορατό λίπος από το κρέας πριν το μαγείρεμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.