WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί πρέπει να τρώτε υδατάνθρακες


22 Ιουλίου 2015

0b7bf33fb752579c830b26b8e182b78f-κα.jpg

Πολλές διάσημες σταρ του Χόλυγουντ, όπως η  Megan Fox, η Jennifer Aniston και αμέτρητες άλλες, στερούνται εντελώς τους υδατάνθρακες για έναν και μόνο λόγο, για να αδυνατίσουν. Αλλά, αυτό το κάνουν συνήθως για ένα μικρό χρονικό διάστημα, και όχι για μια ζωή και δεν σημαίνει, ότι είναι και υγιεινό. Είναι, λοιπόν αυτές οι περιοριστικές δίαιτες, εφικτές να τις ακολουθήσουν όλοι; Υπάρχουν μειονεκτήματα, εάν αποκόψετε τους υδατάνθρακες; Παρακάτω θα διαβάσετε τους κυριότερους λόγους, που δεν πρέπει να βγάλετε εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας.

Έλλειψη ενέργειας. Αν έχετε σκοπό να αποκόψετε τους υδατάνθρακες, για να χάσετε βάρος, τότε μπορεί και να το πετύχετε αλλά, καθώς θα χάνετε κιλά θα νιώθετε όλο και πιο πολύ κουρασμένοι. Αυτό συμβαίνει, γιατί ο εγκέφαλος σας και οι μύες σας χρειάζονται γλυκόζη για να λειτουργήσουν. Άρα, η έλλειψη υδατανθράκων ισοδυναμεί με έλλειψη ενέργειας.

Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών. Η αποκοπή οποιασδήποτε ομάδας τροφίμων είναι επικίνδυνη, γιατί θα οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις. Η αφαίρεση από τη διατροφή των ωφέλιμων υδατανθράκων, όπως δημητριακά ολικής άλεσης και τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, σας στερεί απαραίτητα συστατικά και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις. Μπορεί επίσης, να προκαλέσει την απελευθέρωση κετονών, που είναι τοξικές για τον οργανισμό. Επιπλέον η έλλειψη τους οδηγεί σε δυσκοιλιότητα ή άλλα εντερικά προβλήματα. Και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι, οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος και στο αίσθημα κορεσμού.

Δεν σκέφτεστε καθαρά. Εάν έχετε προσπαθήσει να εξαλείψετε τους υδατάνθρακες, μπορεί να έχετε παρατηρήσει, ότι σας παίρνει περισσότερο χρόνο για να οργανώσετε τις σκέψεις σας και νιώθετε, ότι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε. Η επαρκής ποσότητα υδατανθράκων, θα βοηθήσει το μυαλό σας να λειτουργήσει πιο αποδοτικά. Όσο τους στερείτε από τη διατροφή σας τόσο θα αισθάνεστε, ότι δεν μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά.

Ασθενής μνήμη. Μήπως χάνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας, πιο συχνά τον τελευταίο καιρό; Θα μπορούσε να οφείλετε στη χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων ή σε μια δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες. Για να αποκτήστε πάλι μια ισχυρή μνήμη, αρκεί να εισάγετε σιγά σιγά τους υδατάνθρακες και θα παρατηρήσετε μια τεράστια βελτίωση.

Στρες. Εάν κόψετε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή, θα παρατηρήσετε ότι , καταναλώνετε μια μεγάλη ποσότητα κρέατος και είστε συνεχώς πεινασμένοι. Αυτό, συμβαίνει γατί η δίαιτα σας είναι πολύ περιοριστική. Αν το σώμα σας στερείται μια τροφή που λαχταρά, κατά πάσα πιθανότητα θα στρεσαριστεί. Έτσι, εάν έχετε την επαρκή ποσότητα υδατανθράκων στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, θα νιώστε λιγότερο άγχος και θα ζήσετε μια υγιής ζωή, χωρίς το συναίσθημα της στέρησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.