WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

12 απλά βήματα για να νιώθετε ευεξία όλη την ημέρα


12 Ιανουαρίου 2015

Όταν έρθει η ώρα που πρέπει να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο, οι περισσότεροι σκέφτεστε μια μεγάλη αλλαγή και μια αναδιοργάνωση όλων των συνηθειών σας. Αλλά, εάν θέλετε μια ζωή γεμάτη ευεξία, η πιο αποτελεσματική στρατηγική είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο από αυτό που πιστεύετε. Γιατί η αλλαγή έρχεται με μικρά και απλά βήματα. Εδώ είναι 12 εύκολοι τρόποι για να νιώθετε όλη την ημέρα υγειείς.

  1. Προσθέστε λάδι καρύδας στον καφέ σας. Προσθέτοντας μόνο μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στον πρωινό καφέ σας, βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα όλη την ημέρα.
  2. Καταναλώστε προβιοτικά. Αυτοί οι μικροοργανισμοί όχι μόνο βοηθάνε την πέψη, αλλά ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες υποστηρίζουν ότι, όσοι λαμβάνουν προβιοτικά καθημερινά, έχουν λιγότερα συμπτώματα του κρυολογήματος και γρηγορότερη επαναφορά
  3. Μεσημέρι: Φάτε μια σαλάτα με σολομό. Η κατανάλωση ψαριών, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, μειώνει τον κίνδυνο απώλειας της ακοής στις γυναίκες κατά 20% και ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα.
  4. Μην καταπνίξετε το χασμουρητό σας. Αυτό βοηθάει την λειτουργία του εγκεφάλου σας και κατ επέκταση βελτιώνει την εγρήγορση και την απόδοση.
  5. Καθίστε με ίσια την πλάτη! Αυτή η στάση δεν είναι μόνο καλύτερη για την πλάτη και το λαιμό σας, βελτιώνει επίσης, τη διάθεση σας. Όταν έχετε μια καλή στάση σώματος, αυξάνονται τα επίπεδα διάφορων ορμονών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση και από την άλλη μειώνεται η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη.
  6. Κάντε ένα μασάζ στο κεφάλι σας. Αν έχετε πονοκέφαλο, μπορείτε να νιώσετε καλύτερα κάνοντας μόνοι σας ένα μασάζ στο κεφάλι σας. Απλά βρείτε τα ευαίσθητα σημεία στο μέτωπο ή το τριχωτό της κεφαλής σας και τρίψτε τα με μια κυκλική κίνηση, με τον αντίχειρα και τις αρθρώσεις σας.
  7. Κάντε γιόγκα. Η γιόγκα  βοηθάει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και τεντώνει την σπονδυλική σας στήλη. Κάντε μερικούς χαιρετισμούς κάθε μέρα και θα νιώσετε όλη την αρνητική ενέργεια να φεύγει.
  8. Μασήστε τσίχλα. Μια τσίχλα φαίνεται να βελτιώνει την προσοχή και τη μνήμη, σύμφωνα με μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον έρευνα δείχνει ότι έχει μια κατευναστική επίδραση, ίσως λόγω της αίσθησης φρεσκάδας ή λόγω του γεγονότος, ότι το μάσημα ενισχύει την μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο.
  9. Αγκαλιάστε ένα μέλος της οικογένειας. Όταν αγκαλιάζετε κάποιον που αγαπάτε, μειώνεται το στρες και η αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης. Γιατί; Διότι τα χάδια αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τη συγκέντρωση των ορμονών του στρες.
  10. Τρώτε αργά. Όταν καθίσετε για δείπνο, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να εισπνεύσετε και να εκπνεύσετε αργά και να αρχίσετε να μασάτε τη κάθε μπουκιά φαγητού για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό το απλό τέχνασμα επιβραδύνει τη διάρκεια του γεύματος και βελτιώνει την πέψη.
  11. Βάλετε μερικά άλατα στο μπάνιο σας. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα, όπου θα τα απορροφήσει το δέρμα σας και με αυτό τον τρόπο θα  αναπληρωθούν τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό σας, τα οποία έχουν εξαντληθεί από το άγχος.
  12. Κλείστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας. Απενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή και  την τηλεόραση. Αυτές οι συσκευές εκπέμπουν φως στο μπλε φάσμα, 2το οποίο διαταράσσει τον ύπνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.