WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στη διατροφή


21 Φεβρουαρίου 2015

Προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά, να ασκείστε τακτικά και γενικά να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά συχνά νιώθετε κόπωση, υπνηλία και εντελώς εξαντλημένες. Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, διαβάστε για να ανακαλύψετε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε, ειδικά εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά.

Δεν πίνετε αρκετό νερό. Πολλές από εσάς ισχυρίζεστε ότι είναι δύσκολο, να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Αν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία, νομίζω ότι πρέπει, να βρείτε πιο νόστιμους τρόπους, για να μένετε ενυδατωμένες. Μπορείτε να αρχίσετε να καταναλώνετε τροφές που έχουν περισσότερο νερό, όπως είναι τα φρούτα και κάποια λαχανικά. Επίσης, μια άλλη λύση είναι να προσθέσετε λίγο χυμό από λεμόνι στο νερό σας, ώστε να μοιάζει ότι πίνετε κάποιο αναψυκτικό. Και μη ξεχνάτε ότι, μπορεί να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, όμως εάν είστε αφυδατωμένες, δεν θα βελτιώσετε τη γενική σας υγεία.

Παραλείπετε γεύματα. Η παράλειψη γευμάτων επιβραδύνει το μεταβολισμό και οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής, αύξηση του σωματικού βάρους και μια σειρά από σοβαρές ασθένειες. Εφόσον, δεν τρώτε σωστά όλη την ημέρα, δεν αποτελεί καμία έκπληξη να νιώθετε κόπωση και νύστα. Τρόφιμα, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, ξηροί καρποί, σπόροι, φρούτα και λαχανικά, επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας, βελτιώνουν την πέψη, σας δίνουν ενέργεια και σας προσφέρουν προστασία έναντι πολλών ασθενειών.

Δεν τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες. Οι περισσότερες από εσάς δεν καταναλώνετε αρκετούς  υδατάνθρακες, κυρίως από φόβο μήπως πάρετε βάρος. Αυτό είναι όμως, αρκετά επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, κόπωση, εναλλαγές της διάθεσης, δυσκοιλιότητα και ναυτία. Επιπλέον, μπορεί να σας κάνει να τρώτε περισσότερο. Ωστόσο, όταν πρόκειται για υδατάνθρακες, είναι σημαντικό να κάνετε έξυπνες επιλογές τροφίμων. Εντάξτε στη διατροφή σας δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φασόλια, σπόρους, ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά.

Δεν καταναλώνετε αρκετό λίπος. Εάν καταναλώνετε σωστά, το λίπος δεν θα προκαλέσετε αύξηση του σωματικού βάρους. Από την άλλη μεριά εάν εξαλείψετε εντελώς το λίπος  από τη διατροφή σας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία σας. Ο οργανισμός σας χρειάζεται υγιή λίπη για να λειτουργήσει σωστά. Τα λίπη που καταναλώνετε θα δώσουν ενέργεια στο σώμα σας, για να ανταπεξέλθει στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Προσθέστε υγιεινά λιπαρά οξέα, όπως αβοκάντο, σπόρους, καρύδια, ελιές και ελαιόλαδο, αλλά φροντίστε να τα καταναλώνετε με μέτρο.

Ασκήστε πάρα πολύ. Οι πιο πολλές από εσάς, για να πετύχετε το σώμα που ονειρεύεστε, "χτυπιέστε" ώρες ατελείωτες στα γυμναστήρια. Σίγουρα η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, αλλά, όταν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να σας αφήσει κουρασμένες και εξαντλημένες και μπορεί ακόμα και να τραυματίσει τους μύες σας. Άρα, 30-60 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα είναι αρκετό για να παραμείνετε υγιείς και να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο, φυσικά σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.