WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απολαύσετε τα αγαπημένα σας cocktails χωρίς να πάρετε κιλά


31 Ιανουαρίου 2015

pexels-photo-109275.jpeg

Καταρχήν, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα cocktails τείνουν να έχουν περισσότερες θερμίδες, από τα κανονικά ποτά, όπως μια μπύρα ή το κρασί. Αυτό συμβαίνει, γιατί περιέχουν αρκετά πρόσθετα μαζί με το αλκοόλ, όπως είναι τα γλυκά σιρόπια, χυμοί με ζάχαρη και αναψυκτικά, με αποτέλεσμα να ξεπερνάνε, ακόμα και τις 300 θερμίδες. Καλό είναι λοιπόν, πριν επιλέξετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ, να έχετε επίγνωση της κατάστασης, ώστε να κάνετε τον κατάλληλο προγραμματισμό, όσο αφορά τη διατροφή σας.

Πάντα να τρώτε κάτι πριν πιείτε. Γιατί είναι σημαντικό να ακολουθήστε αυτόν τον κανόνα; Διότι τα περισσότερα cocktails περιέχουν απλούς υδατάνθρακες, έτσι μετά την κατανάλωση τους, καταλήγετε με μια ραγδαία αύξηση του σακχάρου στο αίμα, που ακολουθείται από έναν ακατάσχετο πόθο για φαγητό και από έναν πονοκέφαλο. Μπορείτε να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, εάν πριν βγείτε, φάτε ένα σνακ ή ένα γεύμα  που να περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, και υγιή λίπη. Μια καλή επιλογή είναι γιαούρτι με ένα φρούτο και λίγα αμύγδαλα. Με αυτό τον τρόπο θα σταθεροποιήσετε  τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, χωρίς να επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας.

Μια άλλη καλή επιλογή που θα σας γλιτώσει από το να πάρετε επιπλέον θερμίδες, είναι να διαλέξετε ένα cocktail, που να περιέχει όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη. Και πως θα το πετύχετε αυτό; Είναι απλό, αρκεί να επιλέξετε ποτά που να έχουν φρέσκα φρούτα, αντί για έτοιμους χυμούς και αποφύγετε τα πολλά σιρόπια. Με λίγα λόγια όσο πιο απλό είναι το κοκτέιλ σας, τόσο πιο λίγες θερμίδες θα περιέχει.

Το ιδανικό είναι να φτιάχνετε μόνοι σας τα cocktails και να τα απολαμβάνετε με τους φίλους σας στο σπίτι. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας ποτά και ταυτόχρονα να γνωρίζετε τι θα βάλετε μέσα και πόσες θερμίδες θα καταναλώσετε.

Τέλος, ένα cocktail που πρέπει να προσέξετε, είναι το κλασικό gin-tonic, διότι μπορεί να σας φαίνεται ελαφρύ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Το tonic έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, άρα και αρκετές θερμίδες. Εάν είστε οπαδοί του τζιν, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να το απολαύσετε, αντικαθιστώντας το τόνικ με σόδα ή νερό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.