WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτοι


18 Φεβρουαρίου 2015

Αν σας έχει συμβεί να φάτε ένα γεύμα και μετά από λίγο να ξαναπεινάτε, τότε γνωρίζετε πόσο απογοητευτικό είναι αυτό το συναίσθημα, ιδίως εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά. Όταν λοιπόν, πιάνετε το εαυτό σας να πεινάει συχνά, ίσως διαλέγετε τις λάθος τροφές. Ορισμένα τρόφιμα έχουν τη δυνατότητα, να σας κάνουν να νιώσετε πλήρεις για πολλές ώρες, και επίσης, μπορούν να σας αποτρέψουν από την υπερκατανάλωση τροφής.

Σπόροι Chia. Αυτοί οι σπόροι  είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι, μετά την κατανάλωση τους. Επίσης, είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία θα σας κρατήσουν πλήρεις για όλη την ημέρα. Προσπαθήστε να τους βάζετε στο γιαούρτι ή σε smoothies, και θα έχετε ένα χορταστικό γεύμα.

Μούρα. Όλα τα είδη των μούρων είναι πλούσια σε ίνες και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Επίσης, τα μούρα περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού, γι αυτό και η κατανάλωση τους σας κρατάει χορτάτους για αρκετές ώρες.

Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί είναι μια άλλη πηγή θρεπτικών ινών. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται να τους καταναλώσουν,  λόγω της περιεκτικότητας σε λίπος. Όμως τα λίπη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς είναι τα υγιή, αυτά δηλαδή που χρειάζεται το σώμα μας και που βοηθάνε στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μεταξύ των γευμάτων σας βοηθάει να νιώθετε χορτάτοι και χαλιναγωγεί την πρόσληψη τροφής.

Τρόφιμα όπως κινόα, ψωμί ολικής αλέσεως, καφέ ρύζι, εκτός του ότι συμβάλουν, ώστε να νιώθετε πλήρεις, ρυθμίζουν επίσης, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό βοηθάει όσους έχουν διαβήτη και όσους πεινάνε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.