WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να τρώτε τα αγαπημένα σας φαγητά και να χάνετε βάρος


10 Μαρτίου 2015

Αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, ίσως έχετε κόψει όλες τις αγαπημένες σας τροφές, που σας έδιναν πολλές θερμίδες. Ωστόσο ο περιορισμός των τροφίμων, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και όταν χάσετε βάρος, μετά να το ξαναπάρετε. Τι επιλογή έχετε; Μπορείτε να συμπεριλάβετε τα αγαπημένα σας φαγητά και ταυτόχρονα να χάνετε κιλά.

Μπέικον. Για όσους αγαπάνε το μπέικον, το τέχνασμα είναι να το απολαμβάνετε ως γαρνιτούρα. Αντί να καταναλώνετε κομμάτια από μπέικον, μπορείτε απλά να προσθέσετε πολύ λίγο, σε υγιεινά πιάτα και θα απολαύσετε την αλμυρή-καπνιστή του γεύση, χωρίς τύψεις. Ενώ συνήθως το μπέικον το βάζουμε σε πατάτες φούρνου ή στα μακαρόνια, γίνετε πιο δημιουργικοί και προσθέστε το σε πιο υγιεινά πιάτα, όπως λαχανάκια Βρυξελλών, στο μπρόκολο ή σε ωμές σαλάτες. Και σίγουρα αν το καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες, θα γίνει μέρος της δίαιτας σας.

Τηγανητά. Τα τηγανητά τρόφιμα είναι ανθυγιεινά και έχουν αρκετές θερμίδες. Αντ’ αυτού μπορείτε να πανάρετε τις τροφές και στη συνέχεια να τις ψήνετε στο φούρνο, αντί να τις τηγανίσετε. Με ένα ελαφρύ στρώμα ψωμιού, και πολύ λίγο λάδι, μαγειρέψτε στο φούρνο και θα έχετε ένα τραγανό και νόστιμο "τηγανητό" φαγητό, χωρίς τις πρόσθετες θερμίδες και το λίπος των παραδοσιακών τηγανητών. Μπορείτε να φτιάξετε από  ροδέλες κρεμμυδιού μέχρι κολοκυθάκια.

Ξηροί καρποί. Μπορεί οι ξηροί καρποί να έχουν λίπος, όμως δεν χρειάζεται να τους κόψετε από τη διατροφή σας, γιατί περιέχουν τα υγιή λίπη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να υπολογίσετε μαζί με τον διαιτολόγο σας, πόση ποσότητα σας αναλογεί καθημερινά, ώστε να μην πάρετε πολλές θερμίδες.

Ζυμαρικά. Οι υδατάνθρακες και τα ζυμαρικά και ειδικότερα, έχουν αδίκως μια κακή φήμη, όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. Το πρόβλημα με τα ζυμαρικά είναι, ότι οι περισσότεροι από εσάς καταναλώνετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που πρέπει. Επίσης, τα μαγειρεύετε με σάλτσες που έχουν πολλές θερμίδες. Δύο κόλπα υπάρχουν για να τρώτε μακαρόνια και να μη παίρνετε κιλά: επιλέξτε ζυμαρικά ολικής αλέσεως και μην χρησιμοποιείτε υλικά που έχουν πολλές θερμίδες, όταν τα μαγειρεύετε. Μια καλή επιλογή είναι να προσθέσετε λίγη άπαχη πρωτεΐνη και πολλά λαχανικά και θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο, με λίγες θερμίδες.

Σοκολάτα. Για πολλούς από εσάς η σοκολάτα είναι ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά και είναι δύσκολο να την αποχωριστείτε. Όμως, αν την απολαμβάνετε σε μικρές ποσότητες, ίσως είναι το μυστικό για την απώλεια βάρους. Επίσης, η μαύρη σοκολάτα έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι αυτό θα πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο. Αντί να φάτε μια ολόκληρη σοκολάτα, κόψτε ένα μικρό κομμάτι και θα ικανοποιήσετε τον πόθο σας για κάτι γλυκό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.