WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εύκολα tips για να είστε υγιείς όλη σας τη ζωή


1 Μαΐου 2015

b4fa4e2a92cffec0b9678912e3b383aa-1οριζ.jpg

Αν θέλετε να είστε υγιείς για όλη σας τη ζωή, δεν είναι δύσκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εντάξετε μερικές συνήθειες οι οποίες θα σας κάνουν να νιώθετε ευεξία.

Πίνετε νερό. Μπορεί να είναι τετριμμένη συμβουλή, όμως αυτή η συνήθεια είναι από τις πιο υγιεινές και πρέπει να την ακολουθείτε πιστά. Οι περισσότεροι από εμάς ενώ νομίζουμε, ότι πίνουμε νερό, τελικά δεν πίνουμε αρκετό. Κι όμως δεν χρειάζεται να πίνετε μόνο σκέτο νερό, αλλά ακόμα και ένα αναψυκτικό χωρίς θερμίδες, ή ένα φλιτζάνι καφέ θα σας παρέχουν υγρά για να ενυδατωθείτε.

Να έχετε μια θετική στάση. Μπορεί να μην το πιστεύετε, όμως αυτό κάνει μεγάλη διαφορά, στη σωματική αλλά και στη ψυχική σας υγεία. Έχοντας μια θετική στάση μπορεί να να βοηθήσει στην υγεία της καρδιά σας, στο να ξεπεράσετε πιο εύκολα μια ασθένεια και γενικά να έχετε ευεξία.

Κάντε πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων. Αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται εν μια νυκτί. Μπορεί να χρειαστεί χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο. Μπορεί να πρέπει να μάθετε ποιες τροφές είναι υγιεινές και να τις υιοθετήσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να υποκύψετε σε μια απόλαυση, απλά δεν χρειάζεται να γίνεται σε καθημερινή βάση.

Κάντε άσκηση. Όλοι γνωρίζετε ότι η γυμναστική είναι σημαντική. Εκτός από ότι σας χαρίζει ευεξία και ένα όμορφο σώμα, σας κάνει επίσης να νιώθετε και πιο ευτυχισμένοι. Είναι σημαντικό να εντάξετε την άσκηση στη καθημερινότητα σας, γιατί αν δεν το κάνετε οι επιπτώσεις στην υγεία σας δεν θα αργήσουν να φανούν. Και το θετικό είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλοί τύποι άσκησης, ώστε να διαλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει.

Να φοράτε ζώνη ασφαλείας. Είναι μια συνήθεια που μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Προσπαθήστε να φοράτε τη ζώνη ασφαλείας κάθε φορά που μπαίνετε στο αυτοκίνητο. Είναι μια πολύ σημαντική συνήθεια.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7 ώρες. Οι περισσότεροι από εμάς δεν κοιμόμαστε αρκετά. Πάμε αργά για ύπνο και ξυπνάμε νωρίς. Αν αρχίσετε να κοιμάστε σωστά θα διαπιστώσετε ότι το πρωί θα νιώθετε χαλαροί και γεμάτοι ενέργεια. Βάλτε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μακριά, κάντε κάτι χαλαρωτικό, όπως ένα ζεστό μπάνιο και μετά πηγαίνετε για ύπνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.