WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 αβλαβείς συνήθειες που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα


25 Απριλίου 2015

aca17f099223f42a360377a7ba4ee792or.jpg

Πόσο συχνά μπορεί να αρρωστήσετε; Αν αυτό συμβαίνει περισσότερο από 2-3 φορές το χρόνο, τότε το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι αποδυναμωμένο από διάφορους παράγοντες. Ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα είναι το κλειδί για τη συνολική ευημερία και την υγεία. Μπορεί όμως να κάνετε τα πάντα, ή έτσι να πιστεύετε, και να συνεχίσετε να αρρωσταίνετε. Σκεφτείτε μήπως αυτή η κατάσταση οφείλεται σε κάποιες καθημερινές σας συνήθειες, οι οποίες με τη πρώτη ματιά φαίνονται αβλαβείς, αλλά τελικά αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Παίρνετε πολλά φάρμακα. Η λήψη φαρμάκων έχει πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Τα φάρμακα μπορεί να είναι σύμμαχος σας, όμως αν υπερβάλλετε, υπάρχει πιθανότητα να αποδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας. Εάν αρρωστήσετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας προσεκτικά. Μην πάρετε πάρα πολλά φάρμακα, ιδιαίτερα τα αντιβιοτικά, διότι μια τέτοια θεραπεία μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τόσο τα κακά όσο και τα καλά βακτήρια, κάνοντας το ανοσοποιητικό σας ανίκανο να ενεργοποιηθεί γρήγορα την επόμενη φορά που θα αρρωστήσετε.

Απαισιόδοξη νοοτροπία. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά η παραγωγικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος εξαρτάται εκτός από όλα τα άλλα, και από τη νοοτροπία σας. Οι ψυχολόγοι δηλώνουν, ότι η ψυχική υγεία του σώματος και η σωματική υγεία συνδέονται στενά μεταξύ τους. Οι άνθρωποι που βλέπουν τον κόσμο με σκούρα χρώματα συνήθως αρρωσταίνουν πιο συχνά από ό, τι οι αισιόδοξοι. Οι αρνητικές σκέψεις και η έλλειψη πίστης στις ικανότητές σας, σας καθιστούν λιγότερο ανθεκτικούς στο στρες και στις διάφορες ασθένειες.

Η μη τήρηση της προσωπικής υγιεινής. Ακόμα και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ότι πρέπει να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι, όσο το δυνατόν συχνότερα. Δυστυχώς οι ενήλικες συχνά αψηφούν αυτόν τον σημαντικό κανόνα. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε, ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να ασκήσει αρνητική επίδραση στη σωματική υγεία σας. Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε, ότι το πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη διαφόρων ασθενειών. Αν είστε τεμπέληδες, προσπαθήστε να αλλάξετε νοοτροπία και να αρχίσετε να πλένετε τα χέρια σας.

Ο ύπνος σε ένα πολύ ζεστό δωμάτιο. Αυτή η συνήθεια μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας. Αρχίστε λοιπόν, να κοιμάστε σε ένα ελαφρώς δροσερό δωμάτιο και μη φοβάστε ότι θα αρρωστήσετε. Ή τουλάχιστον να αερίζετε καλά την κρεβατοκάμαρα σας πριν πάτε για ύπνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.