WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καθημερινές συνήθειες που προκαλούν στρες και βλάπτουν την υγεία


3 Ιουλίου 2015

dc8002c597b35140688479c8ce40e411καθετα.jpg

Είναι εκπληκτικό το πόσο οι καθημερινές σας δραστηριότητες μπορούν αν επηρεάσουν τα επίπεδα του άγχους σας και την υγεία γενικότερα. Η μείωση αυτών των συνηθειών είναι το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνετε για να μετριάσετε το στρες των ημερών.

Μένοντας μέχρι αργά. Έχοντας τη συνήθεια να πέφτετε αργά για ύπνο, ανεξάρτητα από το πόσες ώρες μπορείτε πραγματικά να κοιμάστε, διαταράσσει τον κικαρδικό σας ρυθμό. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε σε μαθητές, όσοι πηγαίνανε αργά στο κρεβάτι, ήταν πιο επιρρεπείς στην κακή διάθεση - ακόμη και αν εξακολουθούσαν να κοιμόντουσαν 8 ώρες. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να πάτε νωρίς για ύπνο.

Ενώ μέτριες ποσότητες καφεΐνης μπορεί να είναι ευεργετικές, αν υπερβείτε το όριο σας - που για τον καθένα είναι διαφορετικό - μπορεί να έχει κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες. Η καφεΐνη είναι διεγερτική και μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα αδρεναλίνης, κορτιζόλης, άγχους και αρτηριακής πίεσης. Αν αυτή η αύξηση γίνει χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε άλλες ασθένειες. Απολαύστε τα πάντα με μέτρο.

Η υπερβολική άσκηση. Ναι, η άσκηση έχει ευεργετικά οφέλη στην υγεία σας. Αλλά, αν υπερβάλλετε μπορεί να οδηγηθείτε σε αντίθετα αποτελέσματα. Αν γυμνάζεστε σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία, όπως την εξάντληση των επινεφριδίων, την υπερπαραγωγή των ορμονών του στρες και τη δυσκολία στο να είστε προσεκτικοί. Θυμηθείτε, ότι και η ανάπαυση είναι εξίσου σημαντική με τις έντονες ημέρες.

Email. Εάν ελέγχετε το email σας περισσότερο από 3 φορές την ημέρα, μπορεί να αγχωθείτε χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ναι, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια μορφή στιγμιαίας επικοινωνίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαντάτε αμέσως σε όλα τα μηνύματα. Τραβήξτε τα μάτια σας από τον υπολογιστή σας και επιτρέψετε στον εαυτό σας να ηρεμήσετε και να κάνετε για μερικές ώρες κάτι μακριά από τις οθόνες.

Μια μελέτη έδειξε ότι, όσοι μετακινούνται με αυτοκίνητο ή με τα μέσα μεταφοράς, έχουν υψηλότερα επίπεδα άγχους, σε σχέση με εκείνους που δεν τα χρησιμοποιούν. Εάν λοιπόν, είστε από τους τυχερούς που μπορείτε να πάτε στη δουλειά με τα πόδια ή με ποδήλατο, θα έχετε και λιγότερο στρες. Αυτό το είδος μεταφοράς θα σας ξυπνήσει και θα σας κάνει πιο παραγωγικούς σε όλο το υπόλοιπο της ημέρας. Αν από την άλλη μεριά δεν μπορείτε να κάνετε τη παραπάνω επιλογή, διαλέξτε να ακούτε μια κατευναστική μουσική, κατά τη μεταφορά σας στην εργασία σας.

Δίαιτες της μόδας. Αν έχετε διαλέξει ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, τότε θα αυξηθούν και τα επίπεδα του άγχους. Ενώ αν ακολουθήσετε μια ισορροπημένη δίαιτα, θα μετριάσετε και το ενδεχόμενο στρες που μπορεί να νιώθετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.