WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιές καθημερινές συνήθειες μειώνουν την ενέργεια σας


21 Ιουλίου 2015

13673f90835850cf2f874de2d783d86bkaueta.jpg

Μήπως ενώ κοιμάστε τα βράδια, νιώθετε κατά τη διάρκεια της ημέρας μια κούραση; Αν αναρωτιέστε το λόγο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η έλλειψη ύπνου δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να φταίει, για την αίσθηση της υποτονικότητας. Αντ αυτού υπάρχουν και κάποιες συνήθειες που υποθάλπουν την ενέργεια σας, ώστε να νιώθετε κουρασμένοι, παρόλο τον ποιοτικό βραδινό ύπνο. Δείτε ποιες είναι αυτές για να μπορέσετε να τις μετριάσετε.

Είστε εξαρτημένοι από τις ειδήσεις. Συνήθως οι ειδήσεις δεν έχουν πολλά θετικά νέα και αυτό ενδέχεται να σας δημιουργεί άγχος. Και αν νιώθετε αγχωμένοι, τότε ενδεχομένως να μην έχετε την κατάλληλη ενέργεια, για να διεκπεραιώσετε τις καθημερινές σας δουλειές. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κυρίως οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες από τους άνδρες, στις αρνητικές ειδήσεις, καθώς είναι και πιο πιθανό να τις σκέφτονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν λοιπόν, είστε κολλημένοι με τις ειδήσεις, δοκιμάστε εκτός από τα άσκημα νέα, να ακούτε και πιο θετικά πράγματα, ώστε να ισορροπήσετε την κατάσταση και να μην νιώθετε στρες.

Δεν έχετε σωστή στάση σώματος. Η στάση του σώματος δεν είναι σημαντική μόνο για την πλάτη σας, αλλά επηρεάζει και το μυαλό σας. Αρκετές μελέτες, συμπεριλαμβανομένου και μια από το Ohio State University, έχουν δείξει ότι το να κάθεστε με κυρτή πλάτη, ενδεχομένως να νιώθετε περισσότερο ανήμποροι και να έχετε αρνητικές σκέψεις. Ενώ αν έχετε μια πιο σωστή θέση, μπορεί να νιώθετε πιο ισχυροί, με αποτέλεσμα να μειωθούν ουσιαστικά τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες στον εγκέφαλο.

Έχετε ακατάστατο σπίτι ή γραφείο. Όταν η ακαταστασία εισβάλει στη ζωή σας, τότε μπορεί να κυριεύσει και το μυαλό σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορείτε να εστιάσετε στις δραστηριότητες σας. Δοκιμάστε να βάλετε σε μια σειρά τα πράγματα σας, τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι σας και θα διαπιστώσετε ότι θα αλλάξει και η διάθεση σας προς το καλύτερο.

Έχετε κόψει ή μειώσει τους υδατάνθρακες. Οι δίαιτες που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες μπορεί να είναι δημοφιλείς, αλλά μειώνουν τα επίπεδα της ενέργειας σας. Το σώμα και το μυαλό σας χρειάζονται υδατάνθρακες, για να έχουν καύσιμα. 'Αρα, για να μη νιώσετε κόπωση δεν πρέπει να βγάλετε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας, αλλά να καταναλώνετε σύνθετους, όπως είναι δημητριακά, ρύζι, μακαρόνια και ψωμί ολικής αλέσεως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.