WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφίμων που αδυνατίζουν


5 Απριλίου 2016

food-healthy-meal-morningκαθευα.jpg

Σας ταλαιπωρούν εδώ και καιρό μερικά παραπανίσια κιλά, ώστε κάνετε τα πάντα για να τα χάσετε; Τρέχετε στα γυμναστήρια, ακολουθείτε διάφορες δίαιτες και διαβάζετε ένα σωρό βιβλία, μήπως και καταφέρετε να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος. Αν όμως γνωρίζατε ότι οι συνδυασμοί τροφίμων μπορούν να σας βοηθήσουν στον αγώνα σας για να χάσετε βάρος, τι θα σκεφτόσασταν; Κι όμως είναι αλήθεια: ο τρόπος που συνδυάζετε τις τροφές μπορεί να επηρεάσει τα κιλά σας. Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι πολλές φορές ο συνδυασμός τροφίμων παρατείνει το αίσθημα του κορεσμού ή ανεβάζει με πιο ήπιο ρυθμό τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι για αρκετές ώρες. Επίσης, ο τρόπος που συνδυάζετε τις τροφές, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πέψη, που είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους. Τα πεπτικά προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους και σε δυσάρεστα συμπτώματα όπως είναι η δυσκοιλιότητα, φυσικά αέρια, πρήξιμο κ.α. Με τους παρακάτω συνδυασμούς τροφίμων θα πετύχετε μια γρήγορη και πιο εύκολη απώλεια κιλών.

  • Άπαχη πρωτεΐνη με χόρτα

Τρώγοντας άπαχη πρωτεΐνη με χόρτα, είναι ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς για την απώλεια βάρους. Γιατί; Καταρχήν τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, που εξισορροπούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά επίσης βοηθάνε τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τέλος παρέχουν πολλές βιταμίνες όπως Α, C Ε και μέταλλα, όπως μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η άπαχη πρωτεΐνη ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας, βοηθάει στην οικοδόμηση της μυϊκής  μάζας, στην καύση του λίπους και σας κρατάει χορτάτους. Συνδυάστε λοιπόν ψητό κοτόπουλο χωρίς το δέρμα με βραστά χόρτα και θα μπορέσετε να χάσετε εύκολα τα κιλά που σας ταλαιπωρούν.

  • Τόνος με τζίντζερ

Μπορεί ο συγκερκιμένος συνδυασμός να σας ακούγετε παράξενος, είναι όμως αποτελεσματικός αν θέλετε να χάσετε κιλά. Και αυτό γιατί το τζίνζτερ επιταχύνει τη γαστρική κένωση, άρα βοηθάει να φύγει η φουσκωμένη κοιλιά και επίσης εφοδιάζει τον οργανισμό με ένζυμα που καταπολεμούνε τη φλεγμονή. Από την άλλη μεριά ο τόνος είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλουν στην απώλεια βάρους. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψετε τόνο, μην ξεχάσετε να βάλετε και λίγο τζίντζερ.

  • Καλά λιπαρά με άπαχη πρωτεΐνη

Η άποψη ότι αν θέλουμε να χάσουμε βάρος πρέπει να αποφεύγουμε το λίπος, είναι λανθασμένη. Και αυτό γιατί δεν είναι όλα τα λιπαρά βλαβερά για την υγεία μας, αντιθέτως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μας βοηθάνε στην απώλεια κιλών. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι να συνδυάσετε τα καλά λιπαρά με άπαχες πρωτεΐνες. Ένα παράδειγμα είναι γιαούρτι 2% με μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς και θα έχετε το ιδανικό σνακ που θα δώσει μια ώθηση στο μεταβολισμό σας.

  • Καφές με κανέλα

Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε καφέ, ρίξετε και μπόλικη κανέλα. Αυτό το μπαχαρικό δεν έχει θερμίδες, δίνει μια ωραία γεύση και το κυριότερο περιέχει αντιοξειδωτικά, που βοηθάνε στην μείωση του συσσωρευμένου κοιλιακού λίπους. Και σε συνδυασμό με τον καφέ που καταστέλλει την όρεξη, δημιουργούν το καλύτερο όπλο για την απώλεια κιλών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.