WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι χειρότερες τροφές για το βράδυ


8 Ιουνίου 2016

Θέλεις να πας για ύπνο, αλλά ξαφνικά νιώθεις μια λιγούρα και δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Η απάντηση είναι απλή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην φας ένα ελαφρύ σνακ πριν πέσεις στο κρεβάτι. Από την άλλη όμως πρέπει αν είσαι προσεχτική, γιατί μια λάθος επιλογή μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου και να σου προσθέσει κιλά. Τη επόμενη φορά που θα πας το βράδυ στο ψυγείο, προσπάθησε να αποφύγεις τις παρακάτω τροφές, για όνειρα γλυκά και για να μην ανέβει ο δείκτης της ζυγαριάς.
  • Λιπαρά τρόφιμα
Αν πριν κοιμηθείς φας τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά, εκτός ότι θα ξυπνήσεις το επόμενο πρωί και θα νιώθεις υποτονική, μπορεί να έχεις και στομαχικές διαταραχές. Το στομάχι χρειάζεται αρκετή ώρα για να επεξεργαστεί τις βαριά λιπαρές τροφές, με αποτέλεσμα το βράδυ να μη σε παίρνει ο ύπνος ή ακόμα χειρότερα να βλέπεις εφιάλτες. Μείνε μακριά από τα παγωτά, τα πατάκια και γενικά τα fast food. Και αν σε πιάσει πείνα λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι, προτίμησε ένα ποτήρι γάλα με μέλι ή δημητριακά ολικής άλεσης.
  • Ζαχαρούχα τρόφιμα
Ένα μικρό κομμάτι γλυκού πριν πας για ύπνο, μερικές φορές είναι αυτό που χρειάζεσαι για να κοιμηθείς ευτυχισμένη. Όμως, αν καταβροχθίσεις όλη τη τούρτα, τότε είναι καταστροφικό για τον ύπνο σου. Και αυτό γιατί όταν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, ανεβαίνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μετά πέφτουν κατακόρυφα με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η διαδικασία του ύπνου. Απέφυγε τις μεγάλες ποσότητες γλυκών και προτίμησε  ένα κομμάτι ψωμί, ένα φρούτο ή ένα κρακεράκι.
  • Πικάντικα τρόφιμα
Τα μπαχαρικά προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα καταναλώσεις πριν πας για ύπνο. Ένα πικάντικο και πιπεράτο τρόφιμο μπορεί να αναστατώσει το στομάχι αλλά και τον ύπνο σου. Εκτός όμως από αυτό, οι πικάντικες τροφές μπορεί να διεγείρουν τις αισθήσεις σου, γεγονός που καθιστά δύσκολο μετά να κοιμηθείς.
  • Μεγάλες μερίδες
Η αντίληψη ότι το βραδινό φαγητό παχαίνει, δεν ισχύει. Όμως, αν φας το κυρίως γεύμα σου και αμέσως μετά πας να κοιμηθείς, τότε θα αρχίσεις να μετράς προβατάκια. Προσπάθησε να καταναλώνεις το τελευταίο σου γεύμα 3 με 4 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι, ώστε να διευκολύνεις τη διαδικασία της πέψης. Και αν σε πιάσει μια λιγούρα αργά το βράδυ, ένα μικρό και ελαφρύ σνακ είναι η καλύτερη επιλογή. Και όνειρα γλυκά!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.