WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε στο κρεβάτι


3 Σεπτεμβρίου 2016

1318738087_18.jpg

Στην εποχή μας, η αϋπνία έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας, με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να γεμίζουν με όλο και περισσότερα φάρμακα που βοηθάνε στον ύπνο. Η αλήθεια είναι ότι περνάμε πολύ χρόνο στα κρεβάτια μας, αλλά όχι για να κοιμηθούμε και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αν θέλετε να πραγματικά να ξυπνάτε το πρωί γεμάτοι ενέργεια, πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε τα παρακάτω 5 πράγματα το προηγούμενο βράδυ στο κρεβάτι.

  1. Παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά.

Για πολλούς από εμάς να μας παίρνει ο ύπνος ενώ βλέπουμε τηλεόραση είναι μέρος της βραδινής μας ρουτίνας, όπως το βούρτσισμα των δοντιών. Και ενώ μπορεί να σας φαίνεται ότι το φως που τρεμοπαίζει και ο ήχος της αγαπημένης σας σειράς  βοηθάει στο να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο γρήγορα, κάνετε λάθος. Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσουν το αντίθετο αποτέλεσμα ή ακόμα χειρότερα να νομίζετε ότι η τηλεόραση σας νανουρίζει και τελικά το πρωί να ξυπνάτε κουρασμένοι. Γι αυτό αν θέλετε να κοιμηθείτε σωστά καλό είναι να κλείνετε την τηλεόραση, για να δώσετε την ευκαιρία στο μυαλό σας να ηρεμήσει.

  1. Ελέγχετε το λογαριασμό σας στο Facebook

Το κινητό μας έχει γίνει προέκταση του χεριού μας και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε την ώρα που είμαστε στο κρεβάτι. Ο πειρασμός για να ελέγξουμε τα emails, το Instagram ή το Facebook είναι πολύ ισχυρός για να του αντισταθούμε. Έτσι καταλήγουμε να έχουμε πάντα το κινητό μας δίπλα μας, ακόμα και όταν πέφτουμε να κοιμηθούμε. Το φως που εκπέμπουν τα κινητά επηρεάζει τα επίπεδα της μελατονίνης, μια ορμόνη που βοηθάει να μας πάρει ύπνος. Η καλύτερη λύση είναι να μην έχετε το τηλέφωνο στην κρεβατοκάμαρα, όταν θέλετε να κοιμηθείτε.

  1. Τρώτε στο κρεβάτι

Η ιδέα να σας φέρει ο αγαπημένος σας το πρωινό στο κρεβάτι μπορεί να φαίνεται πολύ ρομαντική, αλλά ενδέχεται να εξελιχθεί σε καταστροφική. Το φαγητό στο κρεβάτι μπορεί να αφήσει ψίχουλα και να προσελκύσουν μυρμήγκια και μύγες. Και σίγουρα δεν τα θέλετε για παρέα. Εκτός όμως από τα έντομα, υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος να κοιμηθείτε χωρίς να έχετε βουρτσίσει τα δόντια σας και τα βακτήρια να σπείρουν τον όλεθρο στο στόμα σας, όλο το βράδυ.

  1. Κάνετε μια έντονη συζήτηση

Για πολλούς από εμάς η ώρα του ύπνου είναι μια καλή, αν όχι η μόνη, ευκαιρία για να συζητήσουμε με το έτερο ήμισυ. Ιδανικά μπορεί να καταλήξουμε σε μια όμορφη συζήτηση και έναν ήρεμο ύπνο. Όμως εάν είχαμε μια αγχωτική μέρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συζήτηση να μην έχει καλή κατάληξη και να μην μπορούμε να κοιμηθούμε από την υπερένταση. Αν στο τέλος μιας κουραστικής μέρας νιώθετε ότι έχετε ένταση, δοκιμάστε να αγκαλιάσετε το σύντροφο σας όταν πέσετε στο κρεβάτι, χωρίς να ανοίξετε κάποια συζήτηση. Αγκαλιάζοντας κάποιον απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, ορμόνες που σας χαλαρώνουν και σας βοηθάνε να κοιμηθείτε καλύτερα.

  1. Εργάζεστε στο κρεβάτι

Μπορεί να σας φαίνεται παραγωγικό να μπαίνετε στον υπολογιστή και να κοιτάτε τα emails της δουλειάς, πριν πέσετε για ύπνο. Όμως, επιστήμονες επισημαίνουν ότι η συνήθεια να εργάζεστε στο κρεβάτι μπορεί να σας κάνει να αρχίσετε να το συνδέετε με τη δουλειά, κάτι που σίγουρα θα αυξήσει τις αϋπνίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.