WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια της περιόδου


Τζουλιάννα Καρνέζη

25 Νοεμβρίου 2016

bed-sleep-rest-girl493.jpg

Αυξήστε την πρόσληψη υγρών.

Όταν κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο βοηθάτε στη μείωση των πρηξιμάτων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η κατανάλωση υγρών μπορεί να συμβάλει  στη μείωση του αισθήματος δυσφορίας, άρα και σε έναν ποιοτικό ύπνο.

Πάρτε επιπλέον ασβέστιο.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Tums όσες γυναίκες λάμβαναν 1.200 χιλιοστόγραμμα (mg) ασβεστίου κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, εμφάνισαν μια μείωση των συμπτωμάτων κατά 50%. Το φούσκωμα μειώθηκε κατά 36%, οι λιγούρες κατά 54% και οι μεταπτώσεις της διάθεσης κατά 46%. Επιπλέον, το ασβέστιο έχει κατασταλτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο επηρεάζει τη διάθεση , ενισχύοντας το επίπεδο της σεροτονίνης, που είναι ο νευροδιαβιβαστής τη ευτυχίας. Πλούσιες τροφές σε μαγνήσιο είναι οι μπανάνες, το σουσάμι, οι ηλιόσποροι, τα κάσιους κ.α.

 Ασκηθείτε νωρίς το πρωί

Η άσκηση λίγη ώρα πριν κοιμηθείτε μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο σας, αν και δεν ισχύει πάντα. Ωστόσο καλό είναι να ασκείστε υπό το φως του ήλιου γιατί έτσι μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο μελατονίνης το βράδυ και να διευκολύνετε τον ύπνο.

Τέλος, αν διαπιστώσετε ότι οι διαταραχές ύπνου συνεχίζονται και μετά το τέλος του κύκλου σας, καλό είναι να επισκεφτείτε το γιατρό ώστε να βρείτε τις αιτίες, διότι η αυπνία έχει σοβαρό αντίκτυπο στα επίπεδα ενέργειας, στη διάθεση, την υγεία, την επαγγελματική ζωή και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.