WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή είναι η καλύτερη αποτοξίνωση για την άνοιξη


Τζουλιάννα Καρνέζη

6 Μαρτίου 2017

citrussaladvv14small.jpg

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσει το συκώτι, θα προετοιμάσει το γαστρεντερικό σας σύστημα για την διαδικασία της πέψης και θα ενυδατώσει τον οργανισμό. Συνεχίστε πίνοντας άφθονα υγρά όλη την ημέρα.

Πρωινό: Φάτε ένα φρούτο εποχής μαζί με ένα μπολ δημητριακά ολικής άλεσης όπως κεχρί, κινόα, φαγόπυρο.

Στις 11:00: Πιείτε ένα πράσινο smoothie

Μεσημεριανό: Φάτε ένα μπολ βραστά λαχανικά όπως πράσινα φασόλια, μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρια, σπαράγγια. Διαλέξετε μια ποικιλία από διάφορα λαχανικά, όχι μόνο από ένα.

Στις 15:00: Πιείτε ένα πράσινο smoothie

Δείπνο:  Το ίδιο με το μεσημεριανό ή μια σούπα λαχανικών

Πείτε ναι: Λαχανικά, καρποί και φρούτα

Πείτε όχι: Ζάχαρη,  αλκοόλ, καφεΐνη, γαλακτοκομικά, σόγια, αυγά, ιστίκια, τα τεχνητά γλυκαντικά

Κάντε ασκήσεις αναπνοής για να αποφορτιστούν το μυαλό και οι πνεύμονες. Δοκιμάστε να εισπνεύσετε βαθιά και αργά, κρατώντας την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα και ύστερα εκπνεύστε βαθιά και κρατήστε την ανάσα σαςγια 8 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τέσσερις φορές το πρωί και τέσσερις φορές τη νύχτα.

Να γυμνάζεστε σχεδόν κάθε μέρα, είτε κάνοντας γιόγκα ή κάποια άλλη αερόβια άσκηση. Δοκιμάστε επίσης να κάνετε σάουνα για να ιδρώσετε και να απαλλαγείτε από τις τοξίνες.

Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς. Κατά τη διάρκεια μιας αποτοξίνωσης είναι σημαντικό να κοιμάστε νωρίς.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν υπάρχει ένα επίσημο χρονοδιάγραμμα για την αποτοξίνωση, ο καθένας καθορίζει πόσες μέρες θα την ακολουθήσεις ανάλογα με τις ανάγκες του. Καλό είναι να μην ξεπερνάτε τη μια εβδομάδα και να είστε προσεκτικοί όσοι τη δοκιμάζετε για πρώτη φορά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.