WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποφύγετε αυτά τα τρόφιμα που σας κάνουν να νιώθετε κουρασμένες


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Απριλίου 2017

fluffy-weekend-gluten-free-pancakes-www-madelinelu.jpg

Πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε το σώμα σας σαν μια μηχανή που χρειάζεται βενζίνη για να λειτουργήσει και που αν της βάλεις νοθευμένη δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.  Έτσι αν δίνετε στον οργανισμό σας τις λάθος τροφές θα νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι. Γι αυτό παρακάτω θα δείτε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε.

Μπάρες ενέργειας. Αν και μπορεί να χαρακτηριστούν ως ένα σνακ για να χορτάσετε γρήγορα και να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με ενέργεια, ωστόσο αν δεν είστε αθλητές, θα καταλήξετε να κοιμάστε όλη μέρα στο γραφείο σας.

Ζαχαρούχα ροφήματα. Μπορεί να φαίνεται σαν μια γρήγορη λύση για πρόσθετη ενέργεια, όμως μετά από λίγο έρχεται η υπνηλία. Όταν πίνετε ροφήματα με ζάχαρη το σάκχαρο σας ανεβαίνει απότομα και στη συνέχεια πέφτει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η ενέργει σας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν τρώτε γλυκά.

Επεξεργασμένες τροφές. Εκτός ότι οι επεξεργασμένες τροφές είναι επιζήμιες για την υγεία σας, μειώνουν επίσης και τα επίπεδα της ενέργειας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο πιο επεξεργασμένα είναι τα τρόφιμα τόσο πιο κουρασμένοι νιώθετε μετά την κατανάλωση τους. Προτιμήστε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως ψωμί ολικής άλεσης, καστανό ρύζι και ζυμαρικά και θα βελτιώσετε τα επίπεδα της ενέργειας σας.

Διαβάστε επίσης: Ποια σνακ να φάτε το βράδυ για να μην πάρετε κιλά

Συσκευασμένα σνακ. Ακριβώς όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το ίδιο ισχύει και με τα συσκευασμένα σνακ. Μείνετε μακριά από το μηχάνημα τροφίμων του γραφείου σας και προτιμήστε για σνακ φρούτα και λαχανικά όπως αγγούρια και καρότα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.