WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφικά tips για να χάσετε γρήγορα κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Μαΐου 2017

stocksnap-qhu6van96z.jpg

Ενδεχομένως κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές τις έχετε ξαναδιαβάσει ή ξανακούσει, όμως είναι σημαντικό να τις κάνετε και πράξη.

Γεμίστε το πιάτο σας με φυτικές ίνες

Αν θέλετε να χάσετε κιλά πρέπει να γνωρίζετε ότι οι υδατάνθρακες δεν είναι ο εχθρός, όχι όλοι τουλάχιστον. Και αυτό γιατί οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες, που αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και έτσι νιώθουμε χορτάτοι για πολλές ώρες. Οι υδατάνθρακες που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε να χάσετε βάρος είναι οι απλοί, όπως τα γλυκά, η ζάχαρη, τα πατατάκια, γιατί μεταβολίζονται πολύ γρήγορα από το σώμα σας, με αποτέλεσμα να πεινάτε και πιο γρήγορα.

Καταναλώστε καλά λιπαρά

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να χάσουν βάρος, είναι να αποφεύγουν τα λιπαρά. Και μπορεί να νομίζετε ότι πράττουν σωστά. Όπως δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι, το ίδιο ισχύει και για τα λιπαρά. Τα καλά λιπαρά που βρίσκονται στα ψάρια, στο αβοκάντο, στους ξηρούς καρπούς, μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας και αυξάνοντας τον κορεσμό.

Αγαπήστε το πράσινο τσάι

Αν δεν το κάνατε μέχρι τώρα, αρχίστε από σήμερα να πίνετε τουλάχιστον τρία φλιτζάνια τσάι κάθε μέρα. Ιδανικά προτιμήστε το πράσινο τσάι αντί το κανονικό, διότι έχει ένα φυσικό συστατικό που βοηθάει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού. Μια αναζωογονητική επιλογή είναι το Lipton πράσινο τσάι Μανταρίνι-Πορτοκάλι, που με την φρουτένια γεύση του θα σας συναρπάσει.

Ακούστε το σώμα σας

Αν δεν ακούτε το σώμα σας και δεν έχετε μια καλή σχέση μαζί του, είναι πολύ πιθανό να κάνετε ανθυγιεινές επιλογές και να δυσκολεύστε να χάσετε βάρος. Όταν όμως είστε σε αρμονία μαζί του τότε γνωρίζετε ακριβώς πότε πεινάτε πραγματικά και πόσο πρέπει να τρώτε για να νιώθετε χορτάτοι.

Η απώλεια βάρους δεν χρειάζεται να είναι μια περίπλοκη και αγχωτική διαδικασία. Με τις κατάλληλες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες, θα μπορέσετε να βελτιώσετε την υγεία σας και να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε. Τέλος, μη ξεχνάτε να ασκείστε τακτικά και να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.