WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε πώς έχασα τα κιλά του χειμώνα


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Ιουλίου 2017

untitled.png

Σε αυτή ακριβώς τη διάθεση βρισκόμουν και εγώ, αφού είχα βάλει σκοπό να απαλλαγώ από τα περιττά κιλά του χειμώνα, τα οποία δεν μπορούσα πλέον να κρύψω φορώντας τα καλοκαιρινά ρούχα. Έτσι άρχισα να ακολουθώ ένα διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο θα με βοηθούσε να χάσω βάρος. Όπως είναι γνωστό αυτό που παίζει ρόλο στις δίαιτες είναι το θερμιδικό ισοζύγιο. Αν δηλαδή προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε, τότε θα πετύχουμε και το στόχο μας. Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν δίνουμε σημασία είναι οι υγρές θερμίδες. Για παράδειγμα μέχρι πριν αρχίσω τη δίαιτα δεν σκεφτόμουν πόσες θερμίδες μπορεί να έπαιρνα από τα υγρά που κατανάλωνα, αντ' αυτού έδινα σημασία μόνο στο φαγητό. Όταν όμως ξεκίνησα τη δίαιτα, άρχισα να ελέγχω τις υγρές θερμίδες, οι οποίες όπως κατάλαβα στην πορεία ήταν και οι πιο ύπουλες.

Η καλύτερη και η πιο ευχάριστη επιλογή που μπορούσα να κάνω ήταν ο ελληνικός καφές. Και αν αναρωτιέστε το λόγο, η απάντηση είναι πολύ απλή. Οι θερμίδες που περιέχει ο καφές εξαρτώνται αποκλειστικά από εμάς. Και αυτό γιατί αν δεν του προσθέσουμε ζάχαρη, κρέμα, σοκολάτα κ.α. έχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες. Σαν λάτρης λοιπόν του καφέ, ένιωθα μεγάλη ευχαρίστηση που στο πρόγραμμα απώλειας βάρους μπορούσα να πίνω και 3 ελληνικούς καφέδες σε καθημερινή βάση, χωρίς να νιώθω ενοχές.

Εν κατακλείδι και τα κιλά μπόρεσα να χάσω και τον καφέ μου να απολαμβάνω κάθε πρωί και αγόρασα το μαγιό που είχα εδώ και μέρες βολιδοσκοπήσει στις βιτρίνες. Μια τέτοια εξαιρετική επιλογή είναι ο ελληνικός για όσους ακολουθούν ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.