WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς μπορεί να μας παχύνει η σαλάτα


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Νοεμβρίου 2017

21433302-321986254879401-6610255307664785408-n.jpg

Τηγανιτό κοτόπουλο. Το κοτόπουλο αποτελεί μια καλή επιλογή για να προσθέσετε στη σαλάτα σας, εάν όμως είναι ψητό και όχι τηγανιτό. Γιατί στη δεύτερη περίπτωση είναι πλούσιο σε θερμίδες και το μόνο που θα σας προσφέρει είναι μερικά κιλά παραπάνω. 

Tortilla σε λωρίδες. Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να σας προσθέσει περίπου 120 θερμίδες επιπλέον και να μην αναφέρουμε τα κορεσμένα λιπαρά. Αντ αυτού μπορείτε να βάλετε στη σαλάτα σας αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια, τα οποία είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας μέσα σε λίγες ημέρες

Σάλτσες. Οι έτοιμες σάλτσες είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί  οι περισσότερες περιέχουν νάτριο, κορεσμένα λιπαρά και αρκετές θερμίδες. Αν θέλετε ένα ντρέσινγκ για τη σαλάτα καλύτερα να το φτιάξετε μόνοι σας, ώστε να γνωρίσετε τα συστατικά που χρησιμοποιείτε.

Κρουτόν. Μια μικρή χούφτα κρουτόν περιέχει περίπου 100 θερμίδες, πάνω από 200 mg νατρίου και κορεσμένα λιπαρά, ενώ δεν προσφέρει θρεπτικά οφέλη. Άρα την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ή θα παραγγείλετε σαλάτα καλύτερα να είναι χωρίς κρουτόν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.