WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H Victoria Beckham αποκάλυψε τι σνακ δίνει στα παιδιά της μετά το σχολείο


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Νοεμβρίου 2017

20170512-zaa-d20-843.jpg

Σύμφωνα με το λογαριασμό της στο Instagram η Victoria μας αποκάλυψε ότι αυτό που συνήθως προσφέρει στα παιδιά ως σνακ είναι σπόροι κολοκύθας και κουκουνάρι μαζί με μια ειδική σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη, η οποία περιέχει φυτικές ίνες και αμινοξέα. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η γυναίκα του Beckham έχει αναφέρει την προτίμηση στα αμινοξέα που πρέπει να περιέχει η διατροφή της. Μάλιστα σε μια συνέντευξη της στη Vogue το 2014, παραδέχθηκε ότι τρώει γύρη μέλισσας επειδή περιέχει 22 αμινοξέα, 12 βιταμίνες, 28 μέταλλα.

Τι είναι όμως τα αμινοξέα;

Είναι οι δομικοί λίθοι της πρωτεΐνης. Το σώμα χρησιμοποιεί συγκεκριμένα είδη πρωτεΐνης για την ανάπτυξη και επιδιόρθωση διάφορων ιστών, που σημαίνει πως είναι πολύ σημαντικά για τη μυϊκή ανάπτυξη. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αμινοξέων που προέρχονται από διαφορετικές πηγές. Οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας περιέχουν υψηλό ποσοστό αμινοξέων. Επίσης το απαραίτητο ποσοστό αμινοξέων μπορούμε να τα πάρουμε από τροφές φυτικής προέλευση με τους κατάλληλους συνδυασμούς, όπως είναι το φακόρυζο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.