WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά επιτρέπονται τα light αναψυκτικά στην ισορροπημένη διατροφή;


20 Μαρτίου 2018

pexels-photo-551652.jpeg

Με απλά λόγια το μυστικό για να εξασφαλίσετε μια ισορροπημένη διατροφή είναι να αντικαταστήσετε  τις λέξεις "απαγορεύεται" και "πρέπει" με την "ποικιλία τροφίμων" η οποία θα περιλαμβάνεται σε κάθε σας γεύμα και θα είναι πλούσια τόσο σε γεύση όσο και σε θρεπτική αξία. Τρώω ισορροπημένα σημαίνει απολαμβάνω το φαγητό χωρίς να καταπιέζομαι ή να στερούμαι. Τρώω όταν πεινάω πραγματικά, σταματάω όταν χορταίνω και αφιερώνω χρόνο στο φαγητό μου. Και φυσικά σε όλη αυτή τη φιλοσοφία της διατροφής μπορούν να ενταχθούν και τα αγαπημένα, αν όχι σε όλους σίγουρα στους περισσότερους, αναψυκτικά.

Γιατί όποιος σας είπε ότι οι αγαπημένες σας φυσαλίδες δεν έχουν θέση στην ισορροπημένη διατροφή, κάνει τεράστιο λάθος. Πλέον έχετε την ευκαιρία να τρώτε υγιεινά, να αθλείστε και ταυτόχρονα να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας cola και μια δροσιστική πορτοκαλάδα σε αναψυκτικό χωρίς να σκέφτεστε τις θερμίδες. Εξάλλου το ανθρακικό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά  του αναψυκτικού προσφέρει μια τόνωση που διαρκεί όλη ημέρα. Πώς όμως θα κάνετε την κατάλληλη επιλογή; Η Ελληνική εταιρία λουξ λύνει όλες τις απορίες κυκλοφορώντας μια καινοτόμα πρόταση με την ονομασία plus ‘n light .

Τα λουξ plus ‘n light δεν περιέχουν καθόλου τεχνητά γλυκαντικά ενώ είναι τα μοναδικά αναψυκτικά στην κατηγορία light που έχουν μόνο φυσικά γλυκαντικά (σάκχαρα φρούτων, φρουκτόζη και στέβια), χωρίς προσθήκη ζάχαρης και 60% λιγότερες θερμίδες. Και γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η καινοτομία; Η απάντηση βρίσκεται στη στέβια, ένα γλυκαντικό που πολλές φορές μπορεί να παραπλανήσει τον καταναλωτή και να τον κάνει να πιστέψει ότι όλα τα αναψυκτικά με στέβια είναι απαραίτητα φυσικά και δεν έχουν  καθόλου ζάχαρη. Όμως η αλήθεια είναι άλλη, διότι εάν κάποιος διαβάσει με προσοχή τα συστατικά θα διαπιστώσει ότι ακόμα και αυτά τα αναψυκτικά δεν είναι πάντα απαλλαγμένα από ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά. Κατά συνέπεια η λουξ είναι η μοναδική Ελληνική εταιρία που κατάφερε να αποκλείσει τα τεχνητά γλυκαντικά αντικαθιστώντας τα με φυσικά γλυκαντικά, χωρίς να αλλοιώσει την κλασική τους γεύση.

Έτσι λοιπόν όσοι δηλώνετε λάτρεις των αναψυκτικών μπορείτε να συνοδεύετε κάθε στιγμή χαλάρωσης με την αγαπημένη σας λουξ cola plus ‘n light  χωρίς να αγωνιάτε για τις θερμίδες. Αφού εκτός από την απίστευτη γεύση, είναι η μόνη μόνη cola χωρίς ζάχαρη και αποκλειστικά με φυσικά γλυκαντικά.  Αλλά και χωρίς φωσφορικό οξύ. Ενώ όσοι επιθυμούν τη γλυκόξινη γεύση της λεμονάδας ή τη γλυκιά γεύσης της πορτοκαλάδας έχουν και αυτή την αντίστοιχη επιλογή και μάλιστα με την προσθήκη Βιταμίνης C. Η λουξ δημιούργησε την ιδανική επιλογή για όσους επιζητούν ισορροπημένη διατροφή με φυσικά προϊόντα με λιγότερες θερμίδες αλλά και με αυθεντική γεύση.

Μια δημοφιλής φράση λέει ότι «είμαστε ό,τι τρώμε». Πλέον αναγνωρίζουμε όλο και περισσότερο ότι η υγεία και η ευεξία είναι αποτέλεσμα μιας ισορροπημένης διατροφής. Σε αντίθετη περίπτωση η μη ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη σημαντικών προβλημάτων υγείας. Όταν λοιπόν τα πάντα γύρω σας μοιάζουν πειρασμός, η λύση δεν είναι ούτε να πείτε όχι σε όλα, αλλά ούτε και να επιλέγετε συνέχεια προϊόντα με 0 θερμίδες. Μάθετε τι είναι αυτό που αγοράζετε, διαβάστε την ετικέτα και αποφασίστε με πλήρη επίγνωση του ρίσκου σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.