WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστεύω δεν σημαίνει ότι πεινάω


12 Μαρτίου 2018

677.jpg

Βασικό βήμα είναι ο εμπλουτισμός των γευμάτων και των σνακ με πηγές φυτικών ινών, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να σας κρατάνε χορτάτους για αρκετές ώρες. Επομένως εάν συνοδεύετε τα κυρίως γεύματά σας με σαλάτα και εάν προσθέσετε προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και άλλες πηγές φυτικών ινών, βοηθάτε τον οργανισμό να χορτάσει πιο εύκολα και να μη στερείτε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που του δίνουν την απαραίτητη καθημερινή ενέργεια που χρειάζεται και συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του.

Σύμμαχός της νηστείας είναι η ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Fytro, με προϊόντα που εξασφαλίζουν στον οργανισμό τα ημερήσια απαραίτητα αποθέματά του σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μια καλή επιλογή για το πρωινό σας γεύμα είναι το Πίτυρο Βρώμης Fytro το οποίο είναι ένα υγιεινό και 100% φυτικό προϊόν, προέρχεται από τον εξωτερικό φλοιό του καρπού της βρώμης και δεν έχει υποστεί καμία χημική επεξεργασία.

Μπορείτε να το συνδυάσετε με το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro , το οποίο είναι πηγή ασβεστίου και βιταμινών Ε, Β2, Β12, D, χαμηλό σε λιπαρά, χωρίς γλουτένη. Και εάν είστε λάτρεις των δημητριακών τότε μπορείτε να επιλέξετε το Μούσλι Fytro, που είναι ένας υπέροχος συνδυασμός από νιφάδες σίκαλης, βρώμης και καλαμποκιού και αποξηραμένα φρούτα (σταφίδα και μπανάνα).

Όλες οι παραπάνω επιλογές δημητριακών είναι ιδανικές, αφού είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου μέσα στα πλαίσια μίας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και παρέχουν το αίσθημα κορεσμού.

Ένα άλλο σημαντικό βήμα για να μην πεινάτε κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι τα μικρά και συχνά γεύματα. Είναι προφανές πως όταν αφήνετε για πολλές ώρες τον οργανισμό σας νηστικό προκαλείται έντονο αίσθημα πείνας. Γι’ αυτό και προτείνεται τα γεύματα και τα σνακ να μην απέχουν μεταξύ τους περισσότερες από 3 με 4 ώρες. Επίσης είναι σημαντικό να περιλαμβάνουμε υγιεινά σνακ, όπως οι Ρυζογκοφρέτες Fytro με Σουσάμι που περιέχουν φυτικές ίνες και είναι χωρίς γλουτένη.

Επίσης η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει αρκετά όσπρια ιδανικά μαγειρεμένα με ρύζι τα οποία θα αυξήσουν το αίσθημα κορεσμού και θα αναπληρώσουν τις πηγές πρωτεΐνης που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Μία ισορροπημένη επιλογή είναι το Ρύζι με Φλοιό της Fytro που είναι πηγή μαγγανίου και φωσφόρου. Είναι λεπτό και μακρύκοκκο που το κάνει ιδανικό για σαλάτες, σούπες και ριζότο.

Τέλος ο ρυθμός κατανάλωσης τροφής παίζει σημαντικό ρόλο για να μην πεινάτε κατά τη διάρκεια της νηστείας, καθώς όσο πιο γρήγορα καταναλώνετε το φαγητό τόσο πιο πιθανό είναι μη προλαβαίνει το σήμα κορεσμού να φτάσει στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι πεινάτε και να αναζητάτε επιπλέον φαγητό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.