WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα χάσετε κιλά με μόνο όπλο την παλάμη σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

16 Μαρτίου 2018

food-salad-restaurant-person.jpg

Όσο αφορά τους υδατάνθρακες πρέπει να υπολογίζετε να τρώτε όσο είναι η γροθιά σας. Η ποσότητα από τα μακαρόνια, το ρύζι και τις πατάτες πρέπει να είναι σαν τη γροθιά μας.

Εάν θέλετε να φάτε πρωτεΐνη, τότε πρέπει απλά να περιοριστείτε σε μία ποσότητα όση η παλάμη σας.

Όσο αφορά το τυρί συνήθως τρώμε περισσότερο από αυτό που μας αναλογεί. Έτσι λοιπόν η σωστή ποσότητα θεωρείται ένα κομμάτι όσο ο δείκτης και ο αντίχειράς σας μαζί.

Διαβάστε εδώ: Δείτε τους πιο περίεργους τρόπους που με βοήθησαν να χάσω όλα τα περιττά κιλά

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μετρήσετε πόσα φρούτα και λαχανικά θα καταναλώσετε είναι δυο χούφτες σε κάθε γεύμα. Αν και όταν πεινάτε είναι καλύτερα να φάτε λίγο παραπάνω από τα συγκεκριμένα τρόφιμα αντί να τσιμπολογήσετε κάτι άλλο.

Σε ότ,ι αφορά τα αγαπημένα μας γλυκά πρέπει να επισημάνω πως επιτρέπονται ακόμα και όταν κάνουμε δίαιτα αλλά με μέτρο, γι αυτό η ποσότητα που μπορείτε να καταναλώσετε είναι όσο ο αντίχειρά σας. Και επειδή το καλοκαίρι είναι κοντά όσοι θέλουν να φάνε το αγαπημένο τους το παγωτό καλό είναι να περιοριστούν σε ποσότητα ίση με τη μισή τους γροθιά.

Οι παραπάνω κανόνες είναι γενικοί και δεν αφορούν όλους τους ανθρώπους, αφού ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και σε θερμίδες. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους είναι η εξατομικευμένη διατροφή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.