Πόση ζάχαρη πρέπει να τρώτε κάθε μέρα εάν θέλετε να χάσετε κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
brooke-lark-207270-unsplash.jpg

Σύμφωνα με την American Heart Association οι γυναίκες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν πάνω από 6 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα. Αυτή η ποσότητα περιλαμβάνει όλα τα σάκχαρα ακόμα και αυτά που βρίσκονται στις τροφές.

Εκτός όμως από το πρόβλημα της παχυσαρκίας η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στην υγεία, όπως διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, μεταβολές στη διάθεση και πονοκεφάλους. Γιατί ενώ τη στιγμή που απολαμβάνετε κάποιο γλυκό νιώθετε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει, μετά από λίγη ώρα θα ξαναπέσει και θα αναζητήσετε και πάλι τη ζάχαρη με αποτέλεσμα να γίνεται ένας φαύλος κύκλος. Είναι λοιπόν σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε κάποιο προϊόν και να διαβάζετε προσεχτικά τις ετικέτες τροφίμων ώστε να γνωρίζετε τι τρώτε και πόση κρυμμένη ζάχαρη περιέχουν τα τρόφιμα.

Διαβάστε εδώ: Πώς πήρα κιλά τρώγοντας μόνο σαλάτες

Ένα κόλπο που μπορεί να ξεγελάσει την επιθυμία σας για γλυκά είναι να βρείτε εναλλακτικές λύσεις, εκτός από τα φρούτα, όπως για παράδειγμα η κανέλα.  Βάζοντας περισσότερο από αυτό το μπαχαρικό στη διατροφή σας θα μειώθηκε η επιθυμία σας για ζάχαρη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η κανέλα συμβάλει στο να διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επιθυμία για γλυκές τροφές.

Τέλος είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το σώμα χρειάζεται να εκπαιδευτεί στην αλλαγή. Η απεξάρτηση από τη ζάχαρη δεν είναι εύκολη, θέλει χρόνο και υπομονή. Άλλωστε το φαγητό είναι απόλαυση και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ακραίες διατροφικές επιλογές, αλλά μπορούμε να απολαμβάνουμε τα πάντα, ακόμα και την αγαπημένη μας σοκολάτα, με μέτρο.