WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μικρά μυστικά για να χάσετε εύκολα πολλά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

25 Μαρτίου 2018

28158731-1723238361075931-8649824492148752384-n.jpg

Διαλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής. Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες, είναι να διαλέξετε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αφθονούν σε λαϊκές αγορές και στα παντοπωλείο σας. Πέραν του ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες, είναι πλούσια με βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αντιοξειδωτικά, και φυτικές ίνες.

Προσοχή στη κρυφή ζάχαρη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης δεν είναι υγιεινή, αλλά όταν αρχίσετε να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων θα βρείτε ζάχαρη σε τροφές που δεν το περιμένατε, όπως στη σάλτσα ζυμαρικών και στα κατεψυγμένα ορεκτικά. Ελέγχετε λοιπόν τις ετικέτες τροφίμων πριν αγοράσετε ένα προϊόν, γιατί τα κρυφά σάκχαρα παραμονεύουν.

Επιλέξτε ποτά με λίγες θερμίδες. Τα Smoothies, τα ζαχαρούχα ποτά  και αναψυκτικά καταναλώνονται πολύ εύκολα και ευχάριστα, όμως οι είναι πλούσια σε θερμίδες . Επιλέξετε ροφήματα όπως, ανθρακούχο νερό, σόδα και τσάι χωρίς ζάχαρη.

Διαβάστε εδώ: Cameron Diaz: Με ποια δίαιτα έχασε 15 κιλά σε ένα μήνα

Καταναλώστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Το γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες. Μπορούν επίσης, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Έρευνες δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά τρόφιμα, όταν είναι μέρος μιας δίαιτας μειωμένων θερμίδων, μπορεί να ενισχύσουν την απώλεια βάρους, κρατώντας σας  πλήρεις και ικανοποιημένους.

Απολαύστε μια σούπα. Οι σούπες έχουν ψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γι αυτό και είναι χαμηλές σε θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα σας δίνουν αίσθημα πληρότητας. Φτιάξτε μια σούπα λαχανικών, διατηρείστε τη στη ψύξη και θα έχετε ένα ελαφρύ και δροσιστικό μεσημεριανό.

Κάντε διαλογισμό. Δεν είναι μυστικό ότι το άγχος, μπορεί να σαμποτάρει τις καλύτερες προθέσεις  σας για απώλεια βάρους και να σας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Ένας σύντομος καθημερινός διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τις ανησυχίες σε έλεγχο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.