Αυτή η απλή πράξη σας δείχνει πόσο νερό πρέπει να καταναλώνετε ημερησίως

The Jennettes
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018
pontus-ohlsson-483310-unsplash.jpg
Με άλλα λόγια το νερό είναι πηγή ζωής, ωστόσο αποδεδειγμένα ένα πολύ μικρό ποσοστό καταναλώνει καθημερινά, την ποσότητα που του αναλογεί.

Αρκετοί αναφέρουν ότι η ιδανική ημερήσια κατανάλωση νερού είναι 8-10 max ποτήρια ή κάποιοι άλλοι λένε ότι 2 λίτρα είναι αρκετά. Δεν είμαστε όμως όλοι οι οργανισμοί το ίδιο και δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες.

Ωστόσο υπάρχει μια πράξη που όπως υποστηρίζουν πολλοί μπορεί να μας δείξει πόσο νερό πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, αρκεί να διαιρέσουμε τα κιλά μας με το 30. Ο αριθμός που θα πάρουμε είναι τα λίτρα νερού που πρέπει να καταναλώνουμε. Για παράδειγμα αν είστε 65 κιλά, τότε 65/30 ισούται με 2,16. Άρα υπολογίστε ότι πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερού και κάτι ημερησίως.

Παρόλα αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι μια και μόνο πράξη δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πόσο νερό πρέπει να πίνουμε, αφού οι ποσότητες του νερού που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός εξαρτώνται και από τις δραστηριότητες αλλά και από το είδος της τροφής. Έτσι οι έντονες μυϊκές δραστηριότητες αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε νερό, αυξάνουν τις απώλειες νερού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα