WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και θα χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Απριλίου 2018

29739659-2008430736086945-801484499941588992-n.jpg

Κρέας χωρίς λίπος

Το άπαχο κρέας περιέχει σίδηρο. Ανεπάρκεια αυτού του ορυκτού μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό. Θυμηθείτε όμως ότι δεν αρκεί μόνο να καταναλώνετε τροφές με σίδηρο, αλλά να επιτρέπετε στον οργανισμό σας και να τον απορροφά. Ο καταλληλότερος τρόπος είναι να καταναλώνετε μαζί τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.

Διαβάστε εδώ: Αυτή είναι η νέα δίαιτα που υπόσχεται με επιτυχία την απώλεια των περιττών κιλών

Ασπράδια αυγών

Τα ασπράδια είναι πλούσια σε αμινοξέα μακρά αλύσου, τα οποία διατηρούν το μεταβολισμό σε εγρήγορση. Τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνη D. Φτιάξτε για πρωινό ομελέτα με ασπράδια αυγών.

Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν μια χημική ουσία την καψαϊκίνη που μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι σε ένα γεύμα μία φορά την ημέρα. Οι πιπεριές τσίλι είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C.

Καφές

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Physiology & Behavior διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν καφέ είχαν κατά 16% υψηλότερο μεταβολισμό σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν καφεΐνη.

Πράσινο τσάι

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους.  Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα συνίσταται να πίνετε αρκετά ποτήρια μέσα στην ημέρα.

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να παίξει ρόλο στη ρύθμιση του βάρους και στη μειωμένη αποθήκευση του λίπους.

Νερό

Αν είστε αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμό σας μπορεί να επιβραδυνθεί. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πίνετε νερό πριν νιώσετε δίψα, γιατί αν περιμένετε να διψάσετε το σώμα σας έχει ήδη αρχίσει να αφυδατώνεται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.