WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οδηγός για τα πιο ανάλαφρα γεύματα του φετινού καλοκαιριού


14 Ιουνίου 2018

hanny-naibaho-288224-unsplash.jpg

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα φρούτα και λαχανικά εποχής. Θα ενθουσιαστείτε με το πόσο νόστιμα είναι. Εφοδιαστείτε με μούρα, πεπόνια, χόρτα, ντομάτες, κολοκύθια, αγγούρια, παντζάρια…οι επιλογές αφθονούν και εκτός από το ότι δεν σας παρέχουν πολλές θερμίδες, είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Ένα άλλο μυστικό για να έχετε ευεξία και ενέργεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να μαγειρεύετε έξυπνα. Μπείτε την κουζίνα και με σύμμαχο σας τα προϊόντα Fytro ετοιμάστε ισορροπημένες, ανάλαφρες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Εάν θέλετε κάτι γρήγορο και ελαφρύ μπορείτε να φτιάξετε δροσερές σαλάτες με Πλιγούρι Fytro, που είναι πηγή φυτικών ινών και φωσφόρου, πλούσιο σε μαγγάνιο. Επίσης μια πολύ νόστιμη επιλογή είναι το Κινόα Fytro που είναι πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών μαγνησίου, βιοτίνης, φωσφόρου ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ, επίσης ιδανικό για σαλάτες. Ετοιμάστε ένα ελαφρύ ριζότο με μανιτάρια και Ρύζι με φλοιό Fytro αλλά και μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με Σπαγγέτι Fytro Silueta και κόκκινη σάλτσα. Το μόνο σίγουρο είναι πως με τη Fytro οι επιλογές είναι πολλές και το κυριότερο είναι πενταντόστιμες.

Εκτός όμως από το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα, δεν πρέπει να παραλείπετε και το πρωινό. Όταν ξυπνάτε το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια και ένα πλήρες πρωινό θα σας παρέχει ευεξία για όλη την ημέρα. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα μπολ Δημητριακών Fytro μαζί με γάλα, γιαούρτι ή Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro και θα έχετε την ενέργεια που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Εναλλακτικά συνδυάστε Ρυζογκοφρέτες Fytrο με γαλοπούλα, άπαχο τυρί ή Μαρμελάδες Fytro.

Τέλος μη ξεχνάτε πως η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να παραγγείλετε παγωτά ή πατατάκια,αλλά μπορείτε να πάρετε μαζί σας τα Ρυζογκοφρετάκια με Γιαούρτι & γεύση Πορτοκάλι της Fytro και να απολαύσετε την ανάλαφρη γεύση τους κάθε στιγμή της ημέρας, με μόλις 18 θερμίδες ανά τεμάχιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.