Με αυτές τις συμβουλές δεν θα πάθετε ποτέ ουρολοίμωξη

Τζουλιάννα Καρνέζη
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018
armedian-689563-unsplash.jpg

Να πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα. Δεν υπάρχει λόγος να καταπιέζεστε, γιατί μπορεί να προκαλέσετε λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε το μπάνιο τουλάχιστον μια φορά κάθε 4 με 6 ώρες και πιο συχνά (περίπου κάθε 3 ώρες), αν είστε επιρρεπείς σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Να πίνετε αρκετά υγρά. Τα επιπλέον υγρά και κυρίως το νερό εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Οι γιατροί συστήνουν να πίνετε 6-8 φλιτζάνια την ημέρα, όχι απαραιτήτων νερό αλλά και άλλα ροφήματα κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη αλλά και να τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε νερό.

Διαβάστε εδώ: Δείτε πώς κατάφερα να απαλλαγώ από τη δυσκοιλιότητα μια για πάντα

Να φοράτε άνετα εσώρουχα. Τα σφιχτά υφάσματα  μπορεί να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ιδανικό για τα βακτήρια. Άρα καλό είναι να επιλέγετε εσώρουχα που να είναι άνετα και φτιαγμένα από βαμβάκι.

Μην κάνετε κολπικές πλύσεις. Δεν πρέπει να υπερβάλετε και να κάνετε συνέχεια κολπικές πλύσεις, διότι θα διαταράξετε τη φυσική χλωρίδα του κόλπου και θα κάνετε πιο γόνιμο το έδαφος για τα βακτήρια. Και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν λοιμώξεις στον κόλπο αλλά και στην ουρήθρα.

Πάρτε προβιοτικά . Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι η χρήση των προβιοτικών  βοηθάει στις ουρολογικές παθήσεις. Επίσης, μελέτες έδειξαν, ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν προβιοτικά, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ουρολοιμώξεων. Αν και αυτό είναι ακόμα υπό εξέταση, η λήψη ενός συμπληρώματος προβιοτικών είναι μια απλή, φθηνή και πρακτική λύση, που μπορεί να έχει και άλλα θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της αλλεργιών και του  κοιλιακού άλγους.

Διαβάστε εδώ: Τι θα σας συμβεί εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D

Να αλλάζετε το βρεγμένο μαγιό. Αν κάθεστε ώρες με βρεγμένο μαγιό, τότε είναι λάθος, διότι αυτή η συνήθεια μπορεί να σας προκαλέσει ουρολοίμωξη. Προσπαθήστε να αλλάζετε το μαγιό σας και να μη το φοράτε πολύ ώρα, ώστε να εξαλείψετε τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού των βακτηρίων και τη μετανάστευση τους στην ουρήθρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.