WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 συνήθειες που δεν σας αφήνουν να χάσετε λίπος από την κοιλιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Ιουνίου 2018

jade-rousseau-486263-unsplash.jpg

Εθισμός στα μέσα κοινωνική δικτύωσης

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα μάτια, στρες κλπ. Ωστόσο δεν τα είχαμε συσχετίσει με το λίπος στην κοιλιά.  Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανέφερε ότι ο εθισμός στα κοινωνικά μέσα περιορίζει τις σωματικές δραστηριότητες, προκαλώντας έτσι συσσώρευση υπερβολικού λίπους στην κοιλιά.

Ακανόνιστη ρουτίνα άσκησης

Όπως γνωρίζουμε, η άσκηση είναι μια εξαιρετικά υγιής συνήθεια που όχι μόνο βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο και στη γενική υγεία. Όμως όλα αυτά επιτυγχάνονται μόνο όταν ασκούμαστε τακτικά. Όταν ασκείστε λίγες ημέρες το μήνα και ακανόνιστα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αυξηθούν τα επίπεδα της πείνας και να οδηγηθείτε στη συσσώρευση του κοιλιακού λίπους, αντί να το κάψετε.

Διαβάστε εδώ: Με αυτές τις συμβουλές δεν θα πάθετε ποτέ ουρολοίμωξη

Έλλειψη προβιοτικών

Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί οι οποίοι όταν εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό βελτιώνεται η εντερική μικροβιακή χλωρίδα. Τα προβιοτικά είναι επίσης γνωστό πως ρυθμίζουν μια ορμόνη πείνας, επτρέποντας έτσι τη μείωση του κοιλιακού λίπους και γενικά του σωματικού λίπους. Έτσι αν η διατροφή σας δεν περιέχει αρκετά προβιοτικά, τότε δεν μπορείτε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.

Δεν προγραμματίζετε τα γεύματά σας

Πολλοί πιστεύουν πως ο προγραμματισμός των γευμάτων δεν είναι σημαντικός. Ωστόσο εάν δεν σχεδιάζουμε τα γεύματά μας τείνουμε να τρώμε περισσότερο από ότ,ι εάν τηρούσαμε ένα πρόγραμμα.

Συναισθηματική κατανάλωση

Το «συναισθηματικό φαγητό» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συνήθεια στην οποία οι άνθρωποι τρώνε όταν βιώνουν έντονα συναισθήματα, όπως θλίψη, άγχος, άγχος ή ακόμα και χαρά.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ορμόνες πείνας παράγονται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε μερικούς ανθρώπους που βιώνουν αυτά τα συναισθήματα.

 Έλλειψη λαχανικών

Τα λαχανικά περιέχουν θρεπτικές ουσίες και βοηθάνε στην απώλεια του κοιλιακού λίποςυ αλλά και στη μείωση του σωματικού βάρους. Έτσι εάν η διατροφή σας δεν περιέχει αρκετά λαχανικά, δυσκολεύεστε να χάσετε λίπος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.