WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε τους κινδύνους που κρύβουν οι ξηροί καρποί για την υγεία σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Ιουνίου 2018

josh-bean-494743-unsplash.jpg

Δημιουργούν πεπτικά προβλήματα. Εάν νιώσετε φούσκωμα μετά την κατανάλωση ξηρών καρπών, δεν είστε οι μόνοι. Είναι ένα κοινό πεπτικό πρόβλημα που δημιουργείται  εξαιτίας των ενώσεων που υπάρχουν σε αυτές τις τροφές, όπως οι τανίνες, οι οποίες δυσκολεύουν τη χώνεψη. Η λύση είναι να μειώσετε ή να σταματήσετε να καταναλώνετε όσους ξηρούς καρπούς σας ενοχλούν.

Μπορεί να πάρετε βάρος. Ναι οι ξηροί καρποί μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά. Αλλά εάν το παρακάνετε τότε θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αρκεί να γνωρίζετε πως οι 30 γραμμάρια αμύγδαλα έχουν 163 θερμίδες και 30 γραμμάρια καρύδια 185 θερμίδες.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορεί να παχύνετε τρώγοντας σαλάτες

Μπορεί να παρουσιάσετε τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια, να μυρίζει άσκημα η αναπνοή σας και να πονάτε στους μύες και στις αρθρώσεις. Όλα αυτά είναι τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από το σελήνιο, μια σοβαρή αλλά σπάνια πάθηση, που προκύπτει αν καταναλώσετε πολλά καρύδια Βραζιλίας (οι υπόλοιποι ξηροί καρποί είναι ασφαλείς). Μια μερίδα καρύδια Βραζιλίας ή 8 ολόκληρα κομμάτια έχει 10 φορές τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σεληνίου (55 μικρογραμμάρια). Είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που οι ειδικοί συνιστούνε να μην τα καταναλώνετε καθημερινά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.