4 απλοί κανόνες που ακολούθησα και έχασα όλα τα περιττά κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018
34759100-145185729675406-3321895176091205632-n92085.jpg

Επέλεξα μια συγκεκριμένη ώρα για να τρώω το κυρίως γεύμα μου. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, οπότε πρέπει να φτιάχνει το διατροφικό του πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες του. Εμένα μου αρέσει να κοιμάμαι αργά το βράδυ γι αυτό και αποφάσισα να τρώω το κυρίως γεύμα μου τρεις με τέσσερις ώρες πριν κοιμηθώ. Με αυτό τον τρόπο μείωσα το βραδινό τσιμπολόγημα και κατάφερα να παίρνω λιγότερες θερμίδες από ο,τι παλαιότερα που δεν είχα πρόγραμμα . Αν λοιπόν αποφασίσετε να οργανώνετε τα γεύματά σας ανάλογα με το τι σας βολεύει, θα διαπιστώσετε ότι θα τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά. Όμως είναι σημαντικό να καταναλώνετε το φαγητό 3 με 4 ώρες πριν πέσετε για ύπνο γιατί με αυτό τον τρόπο διευκολύνετε την πέψη.

Έπινα πολλά υγρά. Εφόσον θέλετε να χάσετε κιλά είναι σημαντικό να κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο, όχι απαραιτήτως πίνοντας μόνο νερό. Αλλά μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας διάφορα ροφήματα χωρίς ζάχαρη όπως το τσάι και οι φρέσκοι χυμοί.

Διαβάστε εδώ: Τι είναι η δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος και γιατί να πείτε όχι

Προσπαθούσα να είμαι απασχολημένη. Κάποιες φορές τρώμε από συνήθεια, από ανία ή από στεναχώρια και όχι επειδή πραγματικά πεινάμε. Έτσι λοιπόν για να κρατήσω τον εαυτό μου μακριά από τους διατροφικούς πειρασμούς προσπαθούσα να απασχολούμαι με κάτι. Όταν δεν ήμουν στη δουλειά, διάβαζα το αγαπημένο μου βιβλίο ή πήγαινα για περπάτημα.

Ακόμα και όταν έκανα ατασθαλίες την επόμενη μέρα παρέμενα συνεπής. Σίγουρα υπήρχαν κάποιες ημέρες που δεν μπορούσα να αντισταθώ και έτρωγα λίγο παραπάνω. Παρόλα αυτά την επόμενη ημέρα συνέχιζα κανονικά το πρόγραμμα μου λέγοντας στον εαυτό μου πως απλά χρειαζόμουν ένα μικρό διάλειμμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.