WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι λάθη κάνετε το πρωί που ξυπνάτε και δεν έχετε καλή διάθεση


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Ιουλίου 2018

22857660_1775565009407348_8771945466234404864_n.jpg

Αν ξεκινήσετε το πρωί άσχημα, τότε όλη η ημέρα θα είναι χάλια. Και ενώ δεν το καταλαβαίνουμε, ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε σημαντικά λάθη με το που ξυπνάνε με αποτέλεσμα να νιώθουμε άσκημα όλη την υπόλοιπη ημέρα. Εάν θέλετε να μάθετε τι κάνετε και σας πάει στραβά η ημέρα απλά συνεχίστε την ανάγνωση.

Δεν τρώτε πρωινό. Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι όσοι δεν παίρνουν πρωινό, έχουν κακή διάθεση όλη την ημέρα. Ενώ όσοι τρώνε το σωστό πρωινό γεύμα αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με καλή διάθεση και είναι πιο αποδοτικοί στη δουλειά τους.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούν να μας παχύνουν τα φρούτα

Ξυπνάτε στο σκοτάδι. Μια μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Northwestern διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εκτίθενται στο φυσικό φως έχουν περισσότερη ενέργεια, σε σχέση με εκείνους που δεν τους βλέπει ο ήλιος. Το φως το πρωί βοηθάει στο να ρυθμίσετε το εσωτερικό σας ρολόι, τα επίπεδα της ενέργειας, την όρεξη και το μεταβολισμό.

Δεν πίνετε νερό. Αν δεν πίνετε νερό το πρωί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά  το υπόλοιπο της ημέρας σας. Όταν είστε αφυδατωμένοι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να νιώθετε σύγχυση και ένα αίσθημα κόπωσης. Ενώ αν πιείτε νερό με το που ξυπνήσετε και συνεχίσετε να πίνετε καθ όλη την ημέρα, όχι μόνο θα νιώθετε πιο ευτυχισμένοι και γεμάτοι ζωντάνια, αλλά θα έχετε επίσης, περισσότερη ενέργεια και αντοχή.

Διαβάστε εδώ: Δίαιτα express: Χάστε 4 κιλά σε μια εβδομάδα

Δεν έχετε θετική ενέργεια. Το τελευταίο βήμα που πρέπει να κάνετε, για να έχετε μια ευχάριστη ημέρα, είναι να ξυπνήσετε με χαμόγελο. Η πρωινή σας διάθεση έχει αντίκτυπο σε όλη την υπόλοιπη ημέρα σας. Και αν σας είναι δύσκολο να χαμογελάσετε, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική ή σκεφτείτε κάτι για το οποίο είστε ευγνώμονες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.