WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές οι τροφές καταστρέφουν τη δίαιτα σας- και δεν είναι τα γλυκά


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Φεβρουαρίου 2019

pablo-merchan-montes-772129-unsplash.jpg

Μπορεί να έχετε τις καλύτερες προθέσεις για να χάσετε τα κιλά, όμως οι επιλογές που κάνετε είναι πιθανό να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας. Δείτε ποιες τροφές σας κρατάνε μακριά από το στόχο της απώλειας βάρους.

Διαβάστε εδώ: Το ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρόνια

Γιαούρτια με φρούτα. Το γιαούρτι είναι πολύ καλή επιλογή όταν κάνετε δίαιτα, αλλά πρέπει να προσέχετε γιατί κάποια γιαούρτια που περιέχουν φρούτα είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά, με αποτέλεσμα να σας δίνουν επιπλέον θερμίδες χωρίς να το αντιληφθείτε. Τι πρέπει να κάνετε; Να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες τροφίμων, έτσι ώστε αν γνωρίζετε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. 

Ανάμεικτα σνακ. Όταν αναμιγνύετε αλμυρά και γλυκά σνακ, μπορεί να είναι βολικό, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στις επιλογές και στην ποσότητα. Είναι εύκολο να ξεφύγετε στις θερμίδες και επίσης κάποια συσκευασμένα σνακ έχουν αρκετή ζάχαρη.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Σκόνες πρωτεΐνης. Φαίνεται να είναι η ιδανική λύση για το ξεκίνημα της ημέρας σας. Όμως, σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention (CDC) όσοι καταναλώνουν περισσότερη πρωτεΐνη από όση πραγματικά χρειάζονται, την αποθηκεύουν σε λίπος.

Τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Όσοι έχουν κοιλιοκάκη πρέπει να επιλέγουν προϊόντα χωρίς γλουτένη, για να αποφύγουν τα δυσάρεστα συμπτώματα. Σε αντίθετη όμως περίπτωση, δεν χρειάζεται να καταναλώνετε αυτές τις τροφές, γιατί πολλές από αυτές έχουν περισσότερες θερμίδες από τις κανονικές τροφές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.