WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν χάνω βάρος;


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Απριλίου 2019

32759327-2061103810799476-7006526840277827584-n.jpg

Έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή σας και μόλις ξεκινήσατε ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει... δεν χάνετε ούτε γραμμάριο. Και τότε αναρωτιέστε τους λόγους που δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά, παρόλο που προσπαθείτε. Αν συνεχίσετε την ανάγνωση θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Ασκείστε πολλές ώρες.

Έχετε ξεκινήσει μια νέα ρουτίνα προπόνησης και είναι νιώθετε όμορφα. Και τότε σκέφτεστε πως θα ήταν καλύτερο να γυμνάζεστε περισσότερο και πιο σκληρά. Έτσι οι τρεις φορές την εβδομάδα γίνονται πέντε και μετά γίνονται επτά. Και μετά σκέφτεστε ότι θα ήταν προτιμότερο η μια ώρα άσκησης να γίνουν δυο και ούτω κάθε εξής….εξάλλου όσο αυξάνετε τη γυμναστική τόσο πιο εύκολα θα χάσετε βάρος. Όμως κάνετε λάθος. Δυστυχώς εάν δεν αφήνετε το σώμα σας να ξεκουραστεί, το βάζετε σε μια κατάσταση όπου πρέπει συνέχεια να απελευθερώνει ορμόνες του στρες και στο τέλος δεν μπορείτε να χάσετε κιλά.

Επιπλέον η υπερβολική προπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς, να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Εάν θέλετε να χάσετε κιλά πρέπει να αφήνετε χρόνο στο σώμα σας να ανακάμψει.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Δεν κοιμάστε αρκετά.

Εάν δεν κοιμάστε αρκετές ώρες, μπορεί να δημιουργήσετε το ίδιο σύνδρομο της υπερβολικής προπόνησης στο σώμα σας. Ο οργανισμός αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτό οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ορμονών του στρες. Και τελικά ο μεταβολισμός επιβραδύνεται και η προσπάθεια απώλειας βάρους γίνεται δύσκολη υπόθεση. Υιοθετήστε μερικές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ, χωρίς διακοπές.

Δεν τρώτε αρκετά.

Αυτό μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αφού θα σκεφτείτε πως όσο λιγότερο τρώτε τόσο πιο εύκολα θα χάσετε κιλά. Σωστά; Λάθος. Όταν καταναλώνετε πολύ λίγη ποσότητα φαγητού, το σώμα σας προσπαθεί να αποθηκεύσει λίπος και ο μεταβολισμός σας μειώνεται αρκετά. Ο οργανισμός σας χρειάζεται καύσιμα για να λειτουργήσει σωστά και να χάσει βάρος.

Διαβάστε εδώ: 6 ροφήματα που πρέπει να πίνετε το πρωί για να χάσετε τα περιττά κιλά

Δεν τρώτε καθόλου υδατάνθρακες

Κι όμως υδατάνθρακες δεν απαγορεύονται στη δίαιτα, αρκεί να κάνετε σωστές επιλογές. Όταν δεν παίρνετε αρκετούς από τη διατροφή, το σώμα αναγκάζεται να κάψει το γλυκογόνο των μυών και η διαφορά βάρους που ενδεχομένως παρατηρείτε στην αρχή μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων, οφείλεται στην αποβολή νερού που περιέχεται στο γλυκογόνο. Αν όμως θέλετε να χάσετε κιλά, τότε πρέπει να χάνετε λίπος και όχι γλυκογόνο και νερό. Συνεπώς αν αποβάλετε από τη διατροφή σας τους υδατάνθρακες, το βάρος που θα χάσετε δεν είναι πραγματικό. Η κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων συνεισφέρει στην απώλεια κιλών ή στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.