WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμβουλές για να ξεφουσκώσετε μετά το Πάσχα


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Απριλίου 2019

roberto-nickson-803893-unsplash.jpg

Όσο και αν λέμε ότι δεν θα φάμε το Πάσχα, τόσο καταπατάμε τις υποσχέσεις μας. Εξάλλου ποιος μπορεί να αντισταθεί στα κουλουράκια, στο τσουρέκι και στις υπόλοιπες παραδοσιακές λιχουδιές; Κανένας φυσικά. Και ενώ το Πάσχα μόλις έφυγε, δυστυχώς δεν έφυγαν μαζί του τα περιττά κιλά. Δευτέρα μετά το Πάσχα και μπορεί ακόμα να τρώτε ό,τι σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα, ωστόσο αν θέλετε να σας κουμπώνει το παντελόνι, καλό είναι να κάνετε μια μίνι αποτοξίνωση για να ξεφουσκώσετε και να φύγουν όλες οι τοξίνες.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Εντάξτε στο μεσημεριανό σας γεύμα άφθονα λαχανικά. Βοηθήστε το σώμα σας να καθαρίσει, καταναλώνοντας πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Προσθέστε στα γεύματα σας σπανάκι, μπρόκολο και χόρτα και θα διαπιστώσετε ότι σιγά σιγά θα αρχίσετε να ξεφουσκώνετε.

Μειώστε τη ζάχαρη. Αν το παρακάνατε με τα πασχαλινά γλυκά, τότε σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα για να κάνετε μια μικρή αποχή από τη ζάχαρη και θα δείτε το σώμα σας να ανακάμπτει από τη κραιπάλη των προηγούμενων ημερών και να επανέρχεται στα φυσιολογικά κιλά.

Πίνετε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητές. Ένα φλιτζάνι πράσινο ή τσάι μέντας θα βοηθήσει το φούσκωμα, που μπορεί να νιώθετε μετά το Πάσχα.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Πίνετε άφθονο νερό. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτοξινωθείτε είναι να πίνετε νερό. Αν δεν σας αρέσει πολύ η γεύση του, μπορείτε να προσθέσετε τζίνζτερ ή αγγούρι.

Μειώστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Μετά το Πάσχα προσπαθήστε να αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές που είναι γεμάτες λίπος και ζάχαρη. Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας και ψάρι.

Με την εφαρμογή αυτών των μικρών αλλαγών στην καθημερινότητά σας, θα χάσετε τα περιττά κιλά και θα νιώσετε και πάλι ευεξία και ενέργεια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.