Εάν αγωνίζεστε για να χάσετε λίπος τότε πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τρίτη, 28 Μαΐου 2019
tamara-bellis-278587-unsplash.jpg

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι οι περισσότεροι αναζητάνε διάφορες δίαιτες με σκοπό να χάσουν κιλά αλλά και λίπος. Όμως πολλές φορές ξεκινάνε μια οποιαδήποτε δίαιτα, χωρίς να σκεφτούν εάν θα έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και εάν θα στερήσει από τον οργανισμό την ικανότητα να κάψει το λίπος του σώματος.

Διαβάστε εδώ: Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι έχετε προβλήματα στους νεφρούς

Έτσι, κατά ποσοστό 99,9% θα ξαναπάρουν τα κιλά που χάσανε – και ακόμη περισσότερα. Εάν λοιπόν θέλετε να χάσετε λίπος σωστά συνεχίστε την ανάγνωση.

Μην κάνετε μόνο αερόβια άσκηση. Εάν θέλετε το σώμα σας να κάψει το λίπος, πρέπει να συνδυάσετε αερόβιες ασκήσεις με βάρη, έτσι ώστε να διατηρήσετε τον μυϊκό σας ιστό. Από την άλλη μεριά εάν κάνετε μόνο αερόβιες ασκήσεις δεν θα μπορέσετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η απώλεια λίπους.

Πρέπει να εστιάσετε στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από ό, τι χρειάζεται το σώμα σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι τρώτε πάντα περισσότερες από 1.200 θερμίδες κάθε μέρα, ακόμα περισσότερο αν γυμνάζεστε τακτικά.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Η επιλογή του σωστού λίπους είναι ζωτικής σημασίας. Εάν θέλετε να χάσετε σωματικό λίπος, δεν πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε λιπαρές τροφές, αλλά είναι σημαντικό να εντάξετε στο διαιτολόγιο σας τα καλά λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια, στα καρύδια, στους σπόρους, στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο κ.λπ.

Κοιμηθείτε. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να χάσετε λίπος είναι να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές. Όσοι υποφέρουν από αϋπνίες, αγωνίζονται να χάσουν κιλά και λίπος.

Διαχειριστείτε το άγχος. Σε περιόδους άγχους, το σώμα απελευθερώνει κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία φαίνεται πως ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού βάρους.Όταν παραμένει συνέχεια υψηλή, το σώμα πιστεύει λανθασμένα ότι λιμοκτονεί και αρχίζει να αποθηκεύει περισσότερο λίπος για περιόδους «ασιτίας» δηλαδή στρες. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε αύξηση της ινσουλίνης που ως γνωστό είναι η ορμόνη αποθήκευσης λίπους. Η υψηλή κορτιζόλη αυξάνει το σάκχαρο για να μας βοηθήσει να αντέξουμε τις στρεσσογόνες καταστάσεις, αλλά το υψηλό σάκχαρο ισοδυναμεί με αυξημένη επιθυμία για ζάχαρη.

Καταπολέμησε το οξειδωτικό στρες. Όταν υπάρχει υπερπαραγωγή ελευθέρων ριζών, απορρυθμίζονται οι ορμόνες, ελαττώνεται ο μεταβολισμός και αυξάνεται το σωματικό λίπος. Γι αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, C, Ε, που βρίσκονται κυρίως στα λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.