WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γρήγοροι και φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε την ενέργειά σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Ιουνίου 2019

mark-adriane-272672-unsplash.jpg

Είναι δύσκολο να είστε κάθε μέρα σε εγρήγορση και να μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις ανάγκες της καθημερινότητας. Έτσι εάν νιώθετε κουρασμένο τον τελευταίο καιρό, μην ανησυχείτε είναι φυσιολογικό, ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια. Γι αυτό λοιπόν παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να ανακτήσετε την ενέργειά σας με φυσικούς τρόπους.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Σωστός προγραμματισμός. Αντί να βάζετε όλες τις υποχρεώσεις μαζί, προσπαθήσετε να τι χωρίζετε μέσα στην ημέρα, έτσι ώστε να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας να γεμίζει τις μπαταρίες του.

Κοιμηθείτε για μερικά λεπτά. Εάν έχετε την ευχέρεια, μπορείτε να επαναφορτίσετε με ένα γρήγορο ύπνο. Το να κοιμηθείτε για 20 έως 30 λεπτά μπορεί να σας κάνει να νιώθετε γεμάτοι ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Διαβάστε εδώ: Η Blake Lively αποκαλύπτει τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή

Γυμναστείτε. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η συνολική κόπωση. Μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας,απελευθερώνοντας νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη και η νορεπινεφρίνη. Το κλειδί είναι πως για να λάβετε αυτά τα οφέλη θα πρέπει να ασκείστε καθημερινά. Οποιαδήποτε δραστηριότητα μετράει.

Φάτε έξυπνα. Η  κατανάλωση πρωτεϊνών, καλών λιπών και σύνθετων υδατανθράκων μπορεί να παρέχει ενέργεια όλη μέρα. Επίσης, δοκιμάστε να τρώτε μικρότερα γεύματα πιο συχνά. Ο εγκέφαλος και το σώμα σας επωφελούνται από τη λήψη θρεπτικών ουσιών όλη την ημέρα, που παρέχουν ενέργεια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.