WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 σημάδια που δείχνουν πως είστε επιρρεπείς στην αύξηση βάρους


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Ιουλίου 2019

alexa-suter-tqmzgb6o6xg-unsplash.jpg

Μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά προικισμένοι με εξαιρετικά γρήγορο μεταβολισμό. Άλλοι όχι τόσο πολύ. Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε ένα σημείο της ζωής σας όπου θέλετε να καταλάβετε εάν είστε ή όχι τυχεροί, εάν δηλαδή είστε ή όχι επιρρεπείς στην αύξηση βάρους, συνεχίστε την ανάγνωση.

Διαβάστε εδώ: Η Blake Lively αποκαλύπτει τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή

Κάνετε συχνά επαγγελματικά ταξίδια. Πηγαίνετε σε δεκάδες επαγγελματικά ταξίδια σε απομακρυσμένους προορισμούς; Τα ταξίδια που έχουν σχέση με τη δουλειά μπορεί να αυξήσουν το άγχος και κατ επέκταση να αυξήσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, επηρεάζοντας έτσι το σωματικό βάρος.

Είστε αφυδατωμένοι.Το νερό είναι φίλος σας. Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό και εάν δεν πίνετε αρκετό τότε μπορεί να οδηγηθείτε σε φούσκωμα, καταναλώνοντας περισσότερες θερμίδες και αυξάνοντας την πιθανότητα αύξησης βάρους.

Πίνετε συχνά αλκοόλ. Εάν συνηθίζετε να καταναλώνετε συχνά αλκοολούχα ποτά τότε να περιμένετε να δείτε και τα επιπλέον κιλά.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Δεν τρώτε συχνά. Εάν παραλείπετε γεύματα ή ξεχνάτε να φάτε μπορεί να έχει επιπτώσεις στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Ενώ αν έχετε ένα σταθερό διατροφικό πρόγραμμα διατηρείτε σταθερά και τα επίπεδα του σακχάρου σας στο αίμα, με αποτέλεσμα να έχετε ένα υγιές βάρος.

Η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο. Μερικές φορές δεν παίζει ρόλο ο τρόπος ζωής που παίρνετε κιλά. Για παράδειγμα αν η οικογένειά σας έχει προδιάθεση σε μεταβολικά σύνδρομα, προβλήματα θυρεοειδούς και ορμονικές ανισορροπίες, τότε και εσείς ίσως έχετε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον.

Η γενετική διαδραματίζει επίσης τεράστιο ρόλο στην κατανομή του λίπους, στο σχήμα του σώματος και στο πόσο καλά ο μεταβολισμός σας δουλεύει.

Το να πάρετε κιλά είναι δυστυχώς πολύ εύκολο. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να αυξήσετε το σωματικό σας βάρος. Ωστόσο αν βρείτε πού είστε επιρρεπείς, τότε θα καταφέρετε να χάσετε ή να διατηρήσετε τα κιλά σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.