6 πρωινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Οι παρακάτω πρωινές συνήθειες θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να χάσετε τα περιττά κιλά. Είναι εύκολες και ο καθένας μπορεί να τις υιοθετήσει.

Διαβάστε εδώ: Η Blake Lively αποκαλύπτει τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή

Καθίστε στον ήλιο. Μελέτες έχουν δείξει ό,τι όσοι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο φως το πρωί, έχουν χαμηλότερο βάρος, από εκείνους  που δεν αγαπούν τον πρωινό ήλιο. Γιατί; Το πρωινό φως βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού σας, η οποία βοηθά το χρονοδιάγραμμα του ύπνου σας (ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους). Η πρωινή ηλιοφάνεια έχει την ισχυρότερη επίδραση στον κιρκαδικό ρυθμό σας. Χρειάζεται μόνο 20-30 λεπτά στον ήλιο, το πρωί, για να πάρετε όλα τα οφέλη.

Φάτε ένα καλό πρωινό. Ένα υγιεινό πρωινό είναι απαραίτητο, για την απώλεια βάρους. Όσοι συνδυάζουν το πρωί όλες τις ομάδες τροφίμων, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λίπη, νιώθουν λιγότερο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχουν περισσότερη ενέργεια.

Κοιμηθείτε καλά. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον πολύτιμο ύπνο και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει, ώστε να τρώτε λιγότερο. Κατά μέσο όρο, όσοι κοιμούνται περισσότερο, παρουσιάζουν μείωση της όρεξης και μείωση της λαχτάρας τους  για γλυκές λιχουδιές. Προσπαθήστε λοιπόν να κάνετε έναν ποιοτικό ύπνο, για να έχετε μια υγιής ζωή.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Μια άλλη βασική στρατηγική, όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους είναι η θετική διάθεση. Όταν προσεγγίζετε θετικά τη ζωή, τότε το σώμα σας συντονίζεται με το μυαλό σας. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να σταθεροποιήσετε τα συναισθήματά σας, και ενδεχομένως να μην καταναλώσετε φαγητό για να αποβάλετε το άγχος όλης της ημέρας. Άρα, ξυπνήστε το πρωί και κάντε για λίγη ώρα διαλογισμό, εστιάζοντας στον ρυθμό της αναπνοής σας

Ασκηθείτε. Όταν ασκείστε το πρωί, δίνετε στον μεταβολισμό σας μια ώθηση, που διαρκεί όλη την ημέρα. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ό,τι οι γυναίκες που ασκούνται το πρωί, διατηρούν πιο εύκολα τα κιλά και δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ να καταναλώσουν ανθυγιεινές τροφές.

Τέλος, αποφύγετε την απόγευμα εξόρμηση στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης, στο γραφείο σας. Αντ 'αυτού, πάρτε από το πρωί ένα υγιεινό σνακ, ώστε να το καταναλώσετε, όταν νιώσετε πεινασμένοι. Αυτό θα σας κρατήσει στο δρόμο προς την επιτυχία για την απώλεια βάρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.