WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε το κόλπο απώλειας βάρους που διαρκεί μόνο 15 λεπτά


1 Οκτωβρίου 2019

Δείτε το κόλπο απώλειας βάρους που διαρκεί μόνο 15 λεπτά

Αν κάποιος σας συμβουλεύσει να παρακολουθείτε όλα αυτά που τρώτε ενώ βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, το πρώτο που θα σκεφτείτε είναι ότι δεν έχετε χρόνο. 

Όμως μελέτες έχουν δείξει πως όσοι καταγράφουν αυτά που τρώνε κάθε μέρα, χάνουν πιο εύκολα βάρος. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  Obesity έδειξε πως εκείνοι που παρακολουθούσαν ό,τι έτρωγαν για έξι μήνες στο πλαίσιο προγράμματος απώλειας βάρους, μέχρι το τέλος έχασαν περισσότερα κιλά, σε σχέση με εκείνους που δεν έγραφαν. Μάλιστα η καταγραφή διήρκησε λιγότερο από 15 λεπτά.  

Απλά σκεφτείτε πως 15 λεπτά είναι μισό όσο ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας εκπομπής. Είναι ένα κλάσμα του χρόνου που περνάτε μπροστά από τον υπολογιστή.

Μάλιστα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα δαπάνησαν κατά μέσο 23 λεπτά καταγράφοντας την πρόσληψη φαγητού καθημερινά. Αλλά μετά από δυο μήνες ο χρόνος έπεσε στα 14,6 λεπτά.

Όσοι αυτοέλεγχονται τρεις ή περισσότερες φορές την ημέρα, είναι πιο συνεπείς στο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Και αν πιστεύετε ότι θα δαπανήσετε πολύ χρόνο καταγράφοντας το τι τρώτε, δεν έχετε παρά να αναρωτηθείτε πόσο χρόνο δαπανάτε κάνοντας πράγματα που δεν σας προσφέρουν απολύτως τίποτα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.