WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος καφέ που συνδέεται με τη μακροζωία


Κλέλια Φατούρου

31 Ιανουαρίου 2022

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος καφέ που συνδέεται με τη μακροζωία
Unsplash/Nathan Dumlao
Ο καφές που πρέπει να πίνεις, αν θες να ζήσεις 100 χρόνια

Αν η μέρα σου ξεκινά (και συνεχίζεται) με μία κούπα αχνιστό καφέ, συνέχισε αυτό που κάνεις γιατί θα σε βοηθήσει να ζήσεις 100 χρόνια.

Πρόσεξέ με όμως. Σύμφωνα με τον Dan Buettner, τον ειδικό που ασχολείται με τη μακροζωία και επικεντρώνεται στις Blue Zones, τις περιοχές με τους μακροβιότερους ανθρώπους, γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένος. Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, η Ικαρία είναι μέσα στα 5 μέρη με την υψηλότερη μακροζωία, συνεπώς κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εμάς.

Μέσα στα μυστικά τους, η διατροφή, η άσκηση και η ψυχολογία κατέχουν τις πρώτες θέσεις. Λένε ναι στη φυτική διατροφή, τα φρέσκα προιόντα, τα όσπρια και τα καλά λιπαρά. Επίσης, λένε ναι στον καφέ και τον απολαμβάνουν κάθε φορά. Ξέρουμε ήδη ότι το αγαπημένο μας ρόφημα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βελτιώνει τη διάθεση, μας προστατεύει από αρκετές νόσους και διατηρεί υγιή τον εγκέφαλό μας.

Αυτό που θα μάθουμε σήμερα όμως, είναι ότι ο ιδανικός καφές είναι ο ελληνικός. Ελαφρά ψημένος και σωστά αλεσμένος, προσφέρει περισσότερα αντιοξειδωτικά, που συνδέονται άρρηκτα με τη μακροζωία. Επίσης, όπως ξέρεις, τον βράζουμε και δεν τον φιλτράρουμε, με αποτέλεσμα να παίρνουμε τα καλύτερα συστατικά του καφέ, όπως η μειωμένη καφείνη.

Ο ελληνικός καφές παραμένει πρώτη επιλογή από πολλές απόψεις. Για το άρωμα, τη νοσταλγία που κρύβει αλλά και για τα μπόλικα χρόνια που θα μας προσθέσει. Ιδανικά, χωρίς ζάχαρη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.